Ajankohtaiset

 

Uutiset

"Minulla on koko ajan vain vahvempana ajatuksensa se, että naisten pitäisi saada enemmän tilaa ja valtaa. Väkivalta ja silpominen toimivat jarruina kaikille."
Lue lisää »
Klaukkalan yläasteen JOPO-luokka uskalsi nostaa rankan aiheen esille ja keräsi Silpomaton-kampanjalle 155 euroa. Tyttöjen sukuelinten silpominen nostatti oppilaissa erilaisia tunteita. Auttaminen herätti innon vaikuttaa jatkossakin.
Lue lisää »
Educa-messuilla opettajat haastettiin miettimään, kuinka käsitellä vaikeaa aihetta, kuten tyttöjen sukuelinten silpomista, luokkahuoneessa. Solidaarisuuden Silpomaton-kampanjan tiimoilta on tekeillä tietopaketti.
Lue lisää »
Hae mukaan Solidaarisuuden kampanjatiimiin, jonka yhteisenä tavoitteena on löytää Muutoksentekijöitä ympäri Suomen.
Lue lisää »
 
Kaikki uutiset »

Digilehti

Lue Solidaarisuus-lehden artikkeleita verkossa ja syvenny uusiin digiartikkeleihin.

Elämän ehdot ovat muuttuneet Nicaraguan Cayantussa vaikeammiksi, sillä kuivuus on tuhonnut laidunmaat.
Lue lisää »
"Silpomisessa on kyse naisen kehon ja seksuaalisuuden kontrolloimisesta", kertoo Amina Abdi. "Vain tietoa tarjoamalla äidit ja isät voivat ymmärtää, ettei tyttöjen silpominen edistä terveyttä, vaan se aiheuttaa ongelmia.”
Lue lisää »
Väkivalta on täälläkin yleistä, mutta naiset hakevat harvemmin apua. Onko syynä palvelujen puutteellisuus?
Lue lisää »
Nenäpäivän tuella Solidaarisuus on auttanut Somalimaassa perheitä saamaan ruokaa pöytään ja suojelemaan tyttöjä silpomiselta. Tutustu lähes 10-vuotiseen tulokselliseen taipaleeseen.
Lue lisää »
 
Kaikki digilehden jutut »

Solidaarisuuden blogi

"En koskaan ymmärtänyt miksi jätin aviovuoteemme nukkuakseni yöni keittiössä. Ajattelin aina hänen olevan hirviö, koska hän halusi maata kanssani, vaikka olin jo tämän ikäinen. Ajattelin sen olevan sopimatonta, koska en enää itse himoinnut häntä."
Lue lisää »
Carmen Barrera on käynyt lähellä romahdusta. ”Ajattelin, että kaikki täytyy kestää lasten takia”, hän sanoo. ”Se oli väärin. Väkivalta täytyy lopettaa, ettei elämä mene pilalle.”
Lue lisää »
Nukkumaan mennessä purskahdan itkuun. Näen miesten kasvot edelleen elävästi mielessäni. Epätoivon ja riittämättömyyden tunteet ovat vahvat.
Lue lisää »
Kaikki me haluamme työskennellä kovemmin ja tehokkaammin rakentaaksemme yhteisöistämme parempia. Se on meidän tapamme maksaa tukijoillemme takaisin. Tiedämme, että jokainen vastaanottamamme lantti ja euro, on armeliaisuuden ja myötätunnon teko Suomesta.
Lue lisää »
 
Kaikki blogit »
 

Kirjoittajat

Osaajat kertovat

Osaajat kertovat –juttusarjassa ihmiset puhuvat omin sanoin kehityksestä. Ihmisten tarinat tuovat lähelle arjen, työn ja perheen haasteet maailmalta ja kertovat, miten muutos on mahdollinen.

Zuhur Abdi Jama on kunnianhimoinen nainen, joka haluaa kehittää itseään ja maataan. Hän uskoo, että kouluttautunut ja taloudellisesti omalla toimeentulollaan pärjäävä nainen voi olla kehittämässä Somalimaan yhteiskuntaa vahvemmaksi.
Lue lisää »
Solidaarisuuden uusi vahvistus Somalimaassa on todellinen järjestökentän konkari, joka suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja kertoo lobbaavansa aina silpomisperinnettä vastaan.
Lue lisää »
”Rakastan sanaa repair, korjata. Vaatteita, taloja ja ihmissuhteitakin voi korjata. Tyttöjen sukuelinten silpominen on kokemus, jota ei voi korjata. Sen takia sitä ei pidä tapahtua."
Lue lisää »
Enock Nyang haluaa, että silpominen lopetettaisiin hänen kotimaassaan Keniassa. Hänen mielestään koulutettujen miesten tulisi astua esiin ja vastustaa käytäntöä. ”Oikean tiedon avulla voimme kasvaa paremmaksi yhteiskunnaksi,” Nyang sanoo.
Lue lisää »
Isä ja isoisä Simeon Gentamge Ondari ymmärsi avioliiton ulkopuolisessa suhteessa, että hänen avioliittonsa oli hajoamaisillaan silpomisen takia. Nykyään hän ja hänen perheensä vastustaa silpomista.
Lue lisää »
Pieni ja arka kenialaistyttö lähetettiin tätinsä luokse odottamaan silpomistaan. Täti oli kuitenkin osallistunut hiljattain koulutukseen, joka koitui tytön onneksi.
Lue lisää »
”Minä en aio sanoa, että olen uhri. Minä olen selviytyjä. Hyväksyn, että näin kävi, mutta keskityn siihen, mitä voin tehdä seuraavaksi.”
Lue lisää »
Ystävien ja rakkaiden tuella Beatrice Kwamboka Mose on jaksanut suojella tyttäriään sukuelinten silpomiselta, vaikka on joutunut yhteisönsä hyljeksimäksi.
Lue lisää »
 
Kaikki osaajien kertomukset » Kaikki ihmisten tarinat »