Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Helsinki Core Trainersin workshopissa huhkittiin kenialaistyttöjen tulevaisuuden hyväksi

Helsinki Core Trainersin workshopissa huhkittiin kenialaistyttöjen tulevaisuuden hyväksi

 
Helsinki Core Trainers ja Silpomaton-kampanja keräsivät yhteen joukon, joka halusi pitää itsestään huolta ja samalla ajaa tärkeää asiaa eteenpäin. Iltapäivän kuntoilun jälkeen rahaa silpomisen vastaiseen työhön kertyi 350 euroa.

Sunnuntaina 2.4.2017 Helsingin Hernesaarta ympäröi paksu sumu. Utuinen ja unelias tunnelma unohtui kuitenkin nopeasti, kun astui sisään Helsinki Core Trainersin tiloihin, joissa järjestettiin kehonhuoltoworkshop.

Oman kehonsa huoltaminen on tärkeää, ja tuona sunnuntaina kehon hyvinvoinnin viesti ulottuikin jumppasalia pidemmälle. Tunnille osallistuneiden vapaaehtoiset osallistumismaksut ohjattiin suoraan Silpomaton-kampanjalle, joka tekee tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista työtä.

 

“Yhdessä jokaisen tytön puolesta!”

 

Workshopissa lämmiteltiin lihakset ennen kuin niitä alettiin venyttämään. Lämmittelyyn kuului kyykkykävelyä, rapukävelyä ja karhukävely sekä tietenkin lankussa etenemistä.

 

Workshopin ohjannut Krista kuvassa etualalla.

 

Fysioterapeutti Krista Kiittin ja personal trainer Kanerva Ahonalan ohjaamaan workshoppiin osallistui 16 ihmistä, jotka halusivat yhdistää hyvinvoinnin hyvän tekemiseen.

Workshoppiin kuului lämmittelyä muun muassa karhu-, rapu- ja kyykkykävelyn muodossa.

Ettei homma olisi ollut liian helppoa mukaan laitettiin myös hieman aivojumppaa. Haastetta saatiin esimerkiksi ohjeistamalla rapukävelijät astumaan aina ristijalka ja -käsi kerrallaan sekä kääntämällä selkä menosuuntaan.

 

 

Kehon lisäksi jumpattiin myös aivoja, joka tuotti myös hupia.

 

Monipuoliseen tuntiin kuului kaikenlaisia harjoituksia.

 

Sisäreisien avaamista.

 

Tunnin aikana keskityttiin erityisesti toimistotyöntekijöiden ongelmakohtiin sekä niska-hartiaseudun ja lonkankoukistajien kireyksiin.

Treenien jälkeen salilta lähti joukko ihmisiä, joiden mieli ja keho kiittivät.

Yhden iltapäivän huhkimisesta kertyi pottiin 350,00 euroa, joiden avulla voimme yhdessä rakentaa silpomisesta vapaata tulevaisuutta kenialaistytöille.

Kiitos osallistuneille!

 

Hymyilevä joukko vahvoja Muutoksentekijöitä!

 

teksti ja kuvat: Vilma Vuorio

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Joka aamu katseet kääntyvät toivorikkaana taivaalle. Josko tänään saataisiin sadetta niin, että vesi kastelisi rutikuivan maan.
Lue lisää »
Jokainen meistä voi luoda hyvän kierteen yhteisöön. Perustamassani Ompeluseurassa toisilleen tuntemattomat naiset jakavat työpaikkavinkkejä, kannustavat työnhaussa, rohkaistuvat ja luovat uutta yhteisöllisyyttä.
Lue lisää »
 
Vuoden pakolaisnainen Bahar Mozaffari muistuttaa, ettei pakolaisuus ole vain pakolaisten itsensä, vaan koko ihmiskunnan ongelma. Pakolaiskiintiön kautta Suomi voi auttaa heikoimpia ja edistää oikeudenmukaisuutta.
Lue lisää »
Pakolaisista keskusteltaessa sekoittuvat usein fakta ja fiktio. Tutustu seitsemään väitteeseen ja faktaan pakolaiskiintiöstä.
Lue lisää »
Beatrice Kwamboka Mose on kisiiläinen nainen ja äiti, joka on säästänyt tyttärensä silpomiselta, mutta joutunut yhteisönsä hylkäämäksi. Linkki Silpomaton-raporttiin löytyy jutun loppuosasta.
Lue lisää »