Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Helsinki Core Trainersin workshopissa huhkittiin kenialaistyttöjen tulevaisuuden hyväksi

Helsinki Core Trainersin workshopissa huhkittiin kenialaistyttöjen tulevaisuuden hyväksi

 
Helsinki Core Trainers ja Silpomaton-kampanja keräsivät yhteen joukon, joka halusi pitää itsestään huolta ja samalla ajaa tärkeää asiaa eteenpäin. Iltapäivän kuntoilun jälkeen rahaa silpomisen vastaiseen työhön kertyi 350 euroa.

Sunnuntaina 2.4.2017 Helsingin Hernesaarta ympäröi paksu sumu. Utuinen ja unelias tunnelma unohtui kuitenkin nopeasti, kun astui sisään Helsinki Core Trainersin tiloihin, joissa järjestettiin kehonhuoltoworkshop.

Oman kehonsa huoltaminen on tärkeää, ja tuona sunnuntaina kehon hyvinvoinnin viesti ulottuikin jumppasalia pidemmälle. Tunnille osallistuneiden vapaaehtoiset osallistumismaksut ohjattiin suoraan Silpomaton-kampanjalle, joka tekee tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista työtä.

 

“Yhdessä jokaisen tytön puolesta!”

 

Workshopissa lämmiteltiin lihakset ennen kuin niitä alettiin venyttämään. Lämmittelyyn kuului kyykkykävelyä, rapukävelyä ja karhukävely sekä tietenkin lankussa etenemistä.

 

Workshopin ohjannut Krista kuvassa etualalla.

 

Fysioterapeutti Krista Kiittin ja personal trainer Kanerva Ahonalan ohjaamaan workshoppiin osallistui 16 ihmistä, jotka halusivat yhdistää hyvinvoinnin hyvän tekemiseen.

Workshoppiin kuului lämmittelyä muun muassa karhu-, rapu- ja kyykkykävelyn muodossa.

Ettei homma olisi ollut liian helppoa mukaan laitettiin myös hieman aivojumppaa. Haastetta saatiin esimerkiksi ohjeistamalla rapukävelijät astumaan aina ristijalka ja -käsi kerrallaan sekä kääntämällä selkä menosuuntaan.

 

 

Kehon lisäksi jumpattiin myös aivoja, joka tuotti myös hupia.

 

Monipuoliseen tuntiin kuului kaikenlaisia harjoituksia.

 

Sisäreisien avaamista.

 

Tunnin aikana keskityttiin erityisesti toimistotyöntekijöiden ongelmakohtiin sekä niska-hartiaseudun ja lonkankoukistajien kireyksiin.

Treenien jälkeen salilta lähti joukko ihmisiä, joiden mieli ja keho kiittivät.

Yhden iltapäivän huhkimisesta kertyi pottiin 350,00 euroa, joiden avulla voimme yhdessä rakentaa silpomisesta vapaata tulevaisuutta kenialaistytöille.

Kiitos osallistuneille!

 

Hymyilevä joukko vahvoja Muutoksentekijöitä!

 

teksti ja kuvat: Vilma Vuorio

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpominen on väkivallan muoto. Se ei kuitenkaan ole ainoa haaste naisten elämässä. Kotiväkivalta on Keniassa yleistä ja valitettavan hyväksyttyä. Masiekan mukaan tämä johtuu taloudellisesta epätasa-arvosta.
Lue lisää »
”Olemme suunnitelleet tämän siten, että yhteisö kokee, että se omistaa tämän projektin, emme me. Heistä ei tunnu, että heidät olisi syrjäytetty.”
Lue lisää »
 
Eräässä keskustelussa kansanedustaja Pekka Haavisto muistutti, kuinka paljon hyvää maailmassa on jo saatu aikaan. Esimerkiksi koulutuksen saaneiden tyttöjen määrä on kasvanut valtavasti viimeisen 15-vuoden aikana, Haavisto tähdensi.
Lue lisää »
Kyläyhteisöt ja koulut innostuivat hankkeesta, joka tarttuu kipeään ja vaiettuun aiheeseen. Rohkeus puhua naisiin kohdistuvasta väkivallasta on nyt kasvanut.
Lue lisää »
Kun maailmassa on jälleen enemmän pakolaisia kuin koskaan, Suomen on osallistuttava yhteiseen vastuunjakoon. Pakolaiskiintiötä on korotettava, järjestöt vaativat eduskunnassa järjestetyssä tilaisuudessa tänään
Lue lisää »
Stella Achokin mukaan naisiin kohdistuva raju väkivalta heijastaa yleistä käsitystä siitä, että nainen on miehen omaisuutta, jolle mies voi tehdä mitä vaan.
Lue lisää »