Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Järjestöt peräänkuuluttavat sitovia yritysvastuusääntöjä

Järjestöt peräänkuuluttavat sitovia yritysvastuusääntöjä

 
Tarvitaan kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä, jotka sitovat yrityksiä turvaamaan ihmisoikeudet.

Solidaarisuus on yhdessä Kepan ja muiden kotimaisten järjestöjen kanssa allekirjoittanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäselle ja ulkoministeri Timo Soinille osoitetun kirjeen, jossa yhdessä vetoamme, että Suomi ja muut valtiot sitoutuvat neuvottelemaan sopimuksen, joka turvaa ihmisoikeuksien toteutumisen.

Kuten kirjeessä todetaan, tällä hetkellä ei ole olemassa  kansainvälistä sääntelyä, joka varmistaisi, ettei liiketoiminta vaaranna ihmisoikeuksia tai ympäristöä. Sen vuoksi tarvitaan sekä kansainvälistä että kansallista sääntelyä, joka määrittää yritysten vastuun.

Ilman sitovia kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä ihmisoikeusrikkomusten uhrit jäävät vaille oikeutta ja bisnesajattelu ajaa ihmisoikeuksien ja ympäristön edelle.

Kirje on suomennos kansainvälisestä vetoomuksesta, jonka on tähän päivään mennessä allekirjoittanut myös 465 muuta kansalaisjärjestöä ympäri maailmaa.

 

Asiasanat:

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Päällikkö Wilfred Ombakin vastuulla on 45 000 ihmisen yhteisö. Suurin hänen huolistaan on tyttöjen turvallisuus.
Lue lisää »
Yhteisön moninaisuuden tunnistaminen on yksi tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisen työn kulmakivistä.
Lue lisää »
 
Kenialainen Julius Ayunga edustaa kotialueellaan modernia maskuliinisuutta. Työssään hän puolustaa naisten oikeuksia, mutta ennen kaikkea Ayunga vastustaa tiukkoja sukupuolirooleja, jotka haittaavat niin naisten kuin miestenkin elämää. ”Vaikka naisia ja miehiä…
Lue lisää »
Ohjaaja Johanna Vuoksenmaa haluaa työnsä avulla näyttää ihmisille näkymättömiksi jääviä todellisuuksia. Puhuessaan naisten välisistä ystävyyksistä ohjaaja herkistyy keskellä kauppakeskusta. Hänen mukaansa maailma paranee esimerkkiä näyttämällä.
Lue lisää »
Tule ottamaan vastuu Solidaarisuuden hallinnon ja varainhankinnan avustavista tehtävistä.
Lue lisää »
Tarvitaan kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä, jotka sitovat yrityksiä turvaamaan ihmisoikeudet.
Lue lisää »