Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Järjestöt peräänkuuluttavat sitovia yritysvastuusääntöjä

Järjestöt peräänkuuluttavat sitovia yritysvastuusääntöjä

 
Tarvitaan kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä, jotka sitovat yrityksiä turvaamaan ihmisoikeudet.

Solidaarisuus on yhdessä Kepan ja muiden kotimaisten järjestöjen kanssa allekirjoittanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäselle ja ulkoministeri Timo Soinille osoitetun kirjeen, jossa yhdessä vetoamme, että Suomi ja muut valtiot sitoutuvat neuvottelemaan sopimuksen, joka turvaa ihmisoikeuksien toteutumisen.

Kuten kirjeessä todetaan, tällä hetkellä ei ole olemassa  kansainvälistä sääntelyä, joka varmistaisi, ettei liiketoiminta vaaranna ihmisoikeuksia tai ympäristöä. Sen vuoksi tarvitaan sekä kansainvälistä että kansallista sääntelyä, joka määrittää yritysten vastuun.

Ilman sitovia kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä ihmisoikeusrikkomusten uhrit jäävät vaille oikeutta ja bisnesajattelu ajaa ihmisoikeuksien ja ympäristön edelle.

Kirje on suomennos kansainvälisestä vetoomuksesta, jonka on tähän päivään mennessä allekirjoittanut myös 465 muuta kansalaisjärjestöä ympäri maailmaa.

 

Asiasanat:

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Nenäpäivä-kampanjan varoilla tuetaan tyttöjen silpomisen vastaista työtä.
Lue lisää »
Ensi viikolla äänestetään uusi presidentti Somalimaahan. ”Vaalien odotetaan sujuvan ilman suurempia levottomuuksia”, kertoo kansainvälisenä vaalitarkkailijana toimiva Solidaarisuuden aluepäällikkö Airi Kähärä.
Lue lisää »
 
Somalimaalaiset valmistautuvat vaaliuurnille. Ensi viikolla äänestetään uudesta presidentistä, eikä ääntä välttämättä anneta oman klaanin edustajalle.
Lue lisää »
Ruokaturvaa parannettaessa on varmistettava ruuan saatavuuden lisäksi tuotanto-olojen vakaus. Halvalla ruualla on nimittäin hintansa ja se pahin hinta ovat voimattomat ja nälkäiset pientuottajat.
Lue lisää »
Kenialaiset maksavat nyt kovaa hintaa demokratiastaan. Poliittinen tilanne kiristyy päivä päivältä ja maassa jännitetään nyt, järjestetäänkö uusia presidentinvaaleja vaiko ei.
Lue lisää »
”Olin pelkuri. Koetin vastustella ja huusin. Hämmennyin, kun tajusin, että he aikovat avata jalkani. Olin peloissani. Silti minut silvottiin.”
Lue lisää »