Teemme työtä köyhyyden ja naisiin kohdistuvan väkivallan poistamiseksi.


Tuellasi on vaikutusta

Joka päivä kymmenet ihmiset saavat uuden alun elämälleen. Sinun avullasi se on mahdollista.

Työ ja toimeentulo

75%

lähiruoan tuottajista on saanut jalansijaa uusilla markkinoilla naisten taloudellista vahvistumista edistävässä hankkeessa Nicaraguassa.

Väkivallan vastainen työ

87%

silpomiskoulutuksen käyneistä vanhemmista Somalimaassa rohkaisee muita vanhempia lopettamaan tyttäriensä silpomisen.

Työ ja toimeentulo

85%

kasvoi kaikkien arvoketjujen kokonaismyynti Nicaraguan pienviljelijöiden ja -yrittäjien tuottavuutta kehittävässä hankkeessa.

 

Silpomisen vastainen työ

yhteisoaktivistit
33 000

Vuoden 2016 aikana koulutimme 4 902 kisiiläistä silpomisen haitoista ja tavoitimme heidän kauttaan yli 33 000 alueen asukasta.

Silpomisen vastainen työ

hankkeen_osallistujat

 

Yhteisön jäsenten määrä (%), joiden mielestä silpomista pitää harjoittaa kulttuurisista syistä.

 

Ohjaamme lahjoituksesi kulloinkin kohteeseen, jossa apuasi tarvitaan.
Voit myös valita itse haluamasi kohteen lahjoitusta tehdessäsi.

Kehityshankkeemme maailmalla

Solidaarisuus Nicaraguassa

 

Käsityöläiset maailmanmarkkinoille

Autamme käsityöläisiä kehittymään ammatissaan, saamaan tuotteitaan markkinoille ja löytämään asiakkaita.

Lue lisää »
 

Ilmastokestävyyttä Nicaraguan maaseudulle

Kehitämme uusia tietoja ja taitoja, jotta pienviljelijät pärjäävät muuttuvissa ilmasto-oloissa Pohjois-Nicaraguassa.

Lue lisää »

Solidaarisuus Somalimaassa

 

Nuorten työllistymisen tukeminen

Nuorisotyöttömyys on Somalimaassa valtava haaste. Luomme nuorille uusia työpaikkoja pienyrittäjyyden avulla.

Lue lisää »
 

Tasa-arvon edistäminen diasporan avulla

Suunnittelemme uutta hanketta tasa-arvon edistämiseksi Somalimaassa hyödyntämällä Suomen diaspora-yhteisöä.

Lue lisää »
 

Tyttöjen sukuelinten silpomisen lopettaminen

Jatkamme työtämme vakavan ihmisoikeusrikkomuksen lopettamiseksi Somalimaassa.

Lue lisää »
 

Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy

Innostamme yhteisöjä keskustelemaan väkivallasta, tasa-arvosta ja perhe-elämästä.

Lue lisää »
 

Työ, toimeentulo ja ruoka

Somalimaassa yli 38 % perheistä kamppailee ruoansaannin kanssa. Kuivuus vaikeuttaa maataloutta. Työttömyys ja maan sisäinen pakolaisuus asettavat haasteet ihmisten toimeentulolle.

Lue lisää »

Solidaarisuus Keniassa

 

Tyttöjen sukuelinten silpomisen ja naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen

Vahvistamme tyttöjen ja naisten kehon koskemattomuuden suojaa Keniassa.

Lue lisää »

 

Solidaarisuus toimii maailmalla ja Suomessa


TAVOITTEENA OIKEUDENMUKAINEN MAAILMA

Tähtäämme maailmaan, jossa jokaisella ihmisellä on edellytykset elää ihmisarvoista ja onnellista elämää. Kaikilla tulee olla sukupuolesta ja varallisuudesta riippumatta oikeus ja mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä.

Kestäviä tuloksia syntyy, kun ihminen ottaa vastuun omasta kehityksestään. Solidaarisuus luo tähän mahdollisuuksia ja tukee ihmisiä heidän pyrkimyksissään.

 

 
Tasa-arvo
 

 

Sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta

Ihmisoikeuksien julistuksen mukaan sukupuoli ei saa olla este ihmisarvoisen elämän toteutumiselle. Kuitenkin maailman köyhistä 70 prosenttia on naisia. Naiset kokevat usein syrjintää ja väkivaltaa, mikä vaikuttaa heidän oman elämänsä lisäksi kokonaisten yhteiskuntien kehitykseen.

Koska tyttöjen ja naisten oikeudet jäävät monesti toteutumatta, keskitymme työssämme erityisesti naisten aseman parantamiseen. Myös miesten rooli tasa-arvotyössä on tärkeä.

Toimintamme lähtee siitä, että tytöillä, pojilla, naisilla ja miehillä on samat oikeudet. Edistämme tasa-arvoa kaikissa kehitysyhteistyöhankkeissamme ja kumppanijärjestöissämme sekä omassa organisaatiossamme. 
Työ ja toimeentulo
 

 

Ihmisarvoinen toimeentulo kuuluu kaikille

Arvioiden mukaan noin 22 prosenttia kehitysmaiden ihmisistä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Lähes miljoona ihmistä kärsii nälästä, vaikka maailmassa tuotetaan runsaasti ruokaa.

Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus työhön, oikeudenmukaisiin työehtoihin sekä ihmisarvoisen toimeentulon turvaavaan palkkaan.

Tähtäämme siihen, että ihmiset voivat omalla työllään ansaita tarvittavan toimeentulon ja voittaa köyhyyden. Keskitymme parantamaan kaikkein köyhimpien perheiden ja yhteisöjen toimeentuloa ja ruokaturvaa. 
Kansalaisyhteiskunta
 

 

Vahvistamme aktiivista kansalaisuutta

Ihmisillä on oikeus osallistua oman elämänsä kehittämiseen ja vaikuttaa epätasa-arvon ja köyhyyden vähentämiseksi yhteiskunnassaan. Heillä on myös oikeus edellyttää toimia vallanpitäjiltään.

Kansalaistoiminta on ihmisten aktiivista toimintaa yhteiseksi hyväksi esimerkiksi kansalaisjärjestöjen kautta. Tuemme kumppanijärjestöjemme ja -osuuskuntiemme toimintakykyä ja roolia omassa kansalaisyhteiskunnassaan. Näin järjestöt voivat vaikuttaa ihmisten oikeuksien toteutumiseen ja hyvinvointiin.

Kannustamme ihmisiä aktiiviseen kansalaisuuteen myös Suomessa esimerkiksi globaalikasvatuksen ja vapaaehtoistoiminnan kautta. 
Toiminta suomessa
 

 

Solidaarisuus osallistuu oikeudenmukaisen maailman rakentamiseen joka päivä myös Suomessa. Haluamme lisätä suomalaisten tietoa ja kiinnostusta kehitysyhteistyöhön ja globaalin vastuun jakamiseen.

Tarjoamme vapaaehtoistoimintaa ja teemme globaalikasvatusta. Viestimme globaaleista aiheista verkkosivuilla, julkaisuissa ja sosiaalisessa mediassa. Haluamme, että kehityskysymyksistä tulee ymmärrettäviä ja että samastuminen kehitysmaiden ihmisten arkeen helpottuu.

Vapaaehtoiseksi »
Globaalikasvatus »
Tutustu Solidaarisuus-lehteen Issuu-palvelussa» 
Kehitysyhteistyömme
 

 

Tällä hetkellä Solidaarisuus tekee kehitysyhteistyötä Nicaraguassa, Somalimaassa ja Keniassa.

Työskentelemme kumppanimaissamme pitkäjänteisesti ja tunnemme toimintaympäristömme läpikotaisin. Vahvuutemme on suora yhteys hyödynsaajiin, jotka osallistuvat kehityshankkeiden joka vaiheeseen. Kehityshankkeita suunnittelevat ja toteuttavat paikalliset, huolella valitut yhteistyökumppanit, jolloin osaaminen jää heille. Suomalainen maakoordinaattori tukee ja seuraa heidän työtään.

Lue lisää hankkeistamme alla olevista linkeistä. Osa hankkeista on yhdistetty teemojen mukaisesti samoille alasivuille.


 

Ajankohtaiset

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Maailma kylässä -festivaaleilla pääsi virtuaalimatkalle Nicaraguaan. Lisäksi viikonlopun aikana festivaalikävijät kertoivat missä naisen paikka on heidän mielestään.
Lue lisää »
Rita Kostamasta tuli pakolainen, kun hänen synnyinmaassaan Ruandassa alkoi kansanmurha. Suomen pakolaiskiintiöön pääseminen palautti hänen uskonsa elämään.
Lue lisää »
 
”Sukuelinten silpominen on ongelma, joka on pakko saada loppumaan."
Lue lisää »
Palkittu kirjailija ja elokuvantekijä Hassan Blasim päätyi Suomeen sattumalta 12 vuotta sitten. Nyt hän puhuu pakolaisten oikeuksien puolesta, jotta kenenkään ei tarvitsisi tehdä samaa matkaa.
Lue lisää »
Äitiys on tehtävänä uniikki, sillä se tekee kaikista maailman äideistä tasavertaisia. Äidin rakkaus on aina äidin rakkautta.
Lue lisää »
Kaikki vanhemmat haluavat lapsensa parasta, ja useimmat ovat valmiita tekemään kaiken mahdollisen lapsensa tulevaisuuden turvaamiseksi.
Lue lisää »

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

 

Solidaarisuus toimii - osallistu!


solidaarisuudenteot

Solidaarisuusteot

Solidaarisuusteot-kampanja kannustaa ihmisiä Suomessa ja maailmalla tekemään ja bongaamaan solidaarisuustekoja ja kertomaan niistä kaikille. Jaa Solidaarisuustekosi!

#solidaarisuusteot
#insatserförsolidaritet

solidaarisuusteot.fi »

maailmanparantaja_toimii

Solidaarisuus-visa

Testaa millainen maailmanparantaja sinä olet. Solidaarisuus-visa vie sinut koko maailmaa koskettavien kysymysten äärelle: tasa-arvo, köyhyys ja kehitys avautuvat hauskassa visailussa. Testaa tietoutesi ja saat tietää millainen maailmanparantaja olet!


Osallistu visaan »

nenäpäivänosto

 Nenäpäivä

Solidaarisuus on mukana Nenäpäivä-kampanjassa kahdeksan muun järjestön kanssa. Käytämme osuutemme Nenäpäivän tuotosta tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön Somalimaassa ja Keniassa.

 

Lue lisää Nenäpäivästä »

Silpomaton

Joka minuutti kuusi tyttöä on vaarassa tulla silvotuksi. Tule mukaan muuttamaan tyttöjen elämää.

#silpomaton

 

 

Ryhdy Muutoksentekijäksi »