Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » SuomiAreena kannusti keskusteluun

SuomiAreena kannusti keskusteluun

 
Kävijäennätyksiä rikkoneessa SuomiAreenassa keskusteltiin tulevaisuudesta ja tasa-arvosta. Keskustelijoista kumpusi positiivisuus ja usko siihen, että työ paremman maailman puolesta kannattaa.

12.-14.7 Solidaarisuus otti osaa SuomiAreenaan Porissa. Yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma järjestettiin jo 12. kerran. Alkuviikon Pori sai nauttia auringosta, mutta torstaina sää viileni merkittävästi. Siitä huolimatta kävijämäärissä tehtiin uusi ennätys – jopa 63 000 ihmistä osallistui tapahtumaan.

Kuhina kävi Solidaarisuudenkin teltalla, jossa oli jälleen mahdollisuus käydä virtuaalimatkalla Nicaraguassa. Naisen paikka -kampanja herätti monia keskusteluja kävijöiden kanssa. Tasa-arvoa pidettiin selkeästi tärkeänä aiheena. Lisäksi teltallamme oli torstaina tilaisuus tavata toiminnanjohtajamme Miia Nuikka.

Kohdattiinpa Porissa myös Muutoksentekijä Johanna Vuoksenmaa. Hän kertoi nauttivansa keskusteluista. ”Olen tällainen yhteiskunnallisen keskustelun turisti. Olen aivan fiiliksissä tästä,” hän hymyili.

 

Tarja Halonen avasi tasa-arvoa koskeneen keskustelun. Mukana olivat myös Eva Biaudet (keskellä) ja Panu Pokkinen (oikealla).

 

Myös Solidaarisuus oli kuuntelemassa useita SuomiAreenan keskustelutilaisuuksia. Keskustelut olivat pääsääntöisesti hyvin antoisia ja kannustavia.

Eräässä keskustelussa kansanedustaja Pekka Haavisto muistutti, kuinka paljon hyvää maailmassa on jo saatu aikaan. Esimerkiksi koulutuksen saaneiden tyttöjen määrä on kasvanut valtavasti viimeisen 15-vuoden aikana, Haavisto tähdensi.

Toisaalta presidentti Tarja Halonen kannusti ihmisiä ryhtymään osaksi kansalaisyhteiskuntaa, sillä demokratia on prosessi, eikä positiiviseen suuntaan jatkuva kehitys ole taattua. Saavutettuja oikeuksia on jatkuvasti vahdittava ja puolustettava.

”Tasa-arvo ei kuitenkaan ole utopiaa tai rakettitiedettä. Meillä on jo työkalut sen takaamiseen, jos vain päätämme niin,” sanoi kansanedustaja Eva Biaudet toisessa keskustelussa. Näin mekin uskomme, ja sen takia teemme työtä paremman maailman puolesta.

 

 

teksti ja kuvat: Tuisku Tuukkanen

Asiasanat: , , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Päällikkö Wilfred Ombakin vastuulla on 45 000 ihmisen yhteisö. Suurin hänen huolistaan on tyttöjen turvallisuus.
Lue lisää »
Yhteisön moninaisuuden tunnistaminen on yksi tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisen työn kulmakivistä.
Lue lisää »
 
Kenialainen Julius Ayunga edustaa kotialueellaan modernia maskuliinisuutta. Työssään hän puolustaa naisten oikeuksia, mutta ennen kaikkea Ayunga vastustaa tiukkoja sukupuolirooleja, jotka haittaavat niin naisten kuin miestenkin elämää. ”Vaikka naisia ja miehiä…
Lue lisää »
Ohjaaja Johanna Vuoksenmaa haluaa työnsä avulla näyttää ihmisille näkymättömiksi jääviä todellisuuksia. Puhuessaan naisten välisistä ystävyyksistä ohjaaja herkistyy keskellä kauppakeskusta. Hänen mukaansa maailma paranee esimerkkiä näyttämällä.
Lue lisää »
Tule ottamaan vastuu Solidaarisuuden hallinnon ja varainhankinnan avustavista tehtävistä.
Lue lisää »
Tarvitaan kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä, jotka sitovat yrityksiä turvaamaan ihmisoikeudet.
Lue lisää »