Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » “Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

“Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

 
Lush Finland lahjoittaa kevään aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden tuoton silpomisen vastaiseen työhön.

Käsintehtyä kosmetiikkaa valmistavalla Lushilla on oma hyväntekeväisyystuotteensa, Charity Pot -voide, joka parantaa niin ihoa kuin maailmaa. Suomessa huhtikuun ja toukokuun 2017 aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden koko tuotto verojen jälkeen lahjoitetaan silpomisen vastaiseen työhön Keniaan.

Lush valitsee itse mille hankkeille haluaa ohjata voiteesta tulevat tuotot. Apulaismyymäläpäällikkö Minka kertoo, että Silpomaton-kampanja ja silpomisen vastainen työ valikoituivat kohteeksi myymälähenkilökunnan toimesta.

”Alkuperäinen aloite tuli heiltä. He olivat sitä mieltä, että tämä olisi tärkeä kohde,” Minka kertoo.

Aiheeseen perehdyttyään, silpomisen vastainen työ puhutteli kosmetiikkayritystä myös arvojen puolesta.

”Lush Finland halusi valita Silpomaton-kampanjan, koska asia on tärkeä. Naisten oikeudet ja niihin vaikuttaminen on asia, johon täytyy osallistua. Me pystymme siihen, joten siksi valitsimme tuen kohteeksi Silpomattoman,” Minka jatkaa.

Silpomisperinteen katkaisemiseksi on tärkeää lisätä tietoa silpomisen vaikutuksista ja haitoista ja kertoa naisten oikeuksista sekä vahvistaa tyttöjen omanarvontuntoa. Lush Finland, Charity Pot ja jokainen voiteen ostanut on mukana ottamassa askelia kohti maailmaa, jossa silpominen on jätetty historiaan.

Solidaarisuuden kampanjakoordinaattori Marleena Hiltunen kävi kertomassa Silpomaton-kampanjasta Lushin liikkeessä Charity Pot -voiteen syntymäpäivänä.

Tutustu tarkemmin Silpomaton-kampanjaan ja Lush Finlandin Charity Pot -voiteeseen.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Joka aamu katseet kääntyvät toivorikkaana taivaalle. Josko tänään saataisiin sadetta niin, että vesi kastelisi rutikuivan maan.
Lue lisää »
Jokainen meistä voi luoda hyvän kierteen yhteisöön. Perustamassani Ompeluseurassa toisilleen tuntemattomat naiset jakavat työpaikkavinkkejä, kannustavat työnhaussa, rohkaistuvat ja luovat uutta yhteisöllisyyttä.
Lue lisää »
 
Vuoden pakolaisnainen Bahar Mozaffari muistuttaa, ettei pakolaisuus ole vain pakolaisten itsensä, vaan koko ihmiskunnan ongelma. Pakolaiskiintiön kautta Suomi voi auttaa heikoimpia ja edistää oikeudenmukaisuutta.
Lue lisää »
Pakolaisista keskusteltaessa sekoittuvat usein fakta ja fiktio. Tutustu seitsemään väitteeseen ja faktaan pakolaiskiintiöstä.
Lue lisää »
Beatrice Kwamboka Mose on kisiiläinen nainen ja äiti, joka on säästänyt tyttärensä silpomiselta, mutta joutunut yhteisönsä hylkäämäksi. Linkki Silpomaton-raporttiin löytyy jutun loppuosasta.
Lue lisää »