Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » ”Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

”Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

 
Lush Finland lahjoittaa kevään aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden tuoton silpomisen vastaiseen työhön.

Käsintehtyä kosmetiikkaa valmistavalla Lushilla on oma hyväntekeväisyystuotteensa, Charity Pot -voide, joka parantaa niin ihoa kuin maailmaa. Suomessa huhtikuun ja toukokuun 2017 aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden koko tuotto verojen jälkeen lahjoitetaan silpomisen vastaiseen työhön Keniaan.

Lush valitsee itse mille hankkeille haluaa ohjata voiteesta tulevat tuotot. Apulaismyymäläpäällikkö Minka kertoo, että Silpomaton-kampanja ja silpomisen vastainen työ valikoituivat kohteeksi myymälähenkilökunnan toimesta.

”Alkuperäinen aloite tuli heiltä. He olivat sitä mieltä, että tämä olisi tärkeä kohde,” Minka kertoo.

Aiheeseen perehdyttyään, silpomisen vastainen työ puhutteli kosmetiikkayritystä myös arvojen puolesta.

”Lush Finland halusi valita Silpomaton-kampanjan, koska asia on tärkeä. Naisten oikeudet ja niihin vaikuttaminen on asia, johon täytyy osallistua. Me pystymme siihen, joten siksi valitsimme tuen kohteeksi Silpomattoman,” Minka jatkaa.

Silpomisperinteen katkaisemiseksi on tärkeää lisätä tietoa silpomisen vaikutuksista ja haitoista ja kertoa naisten oikeuksista sekä vahvistaa tyttöjen omanarvontuntoa. Lush Finland, Charity Pot ja jokainen voiteen ostanut on mukana ottamassa askelia kohti maailmaa, jossa silpominen on jätetty historiaan.

Solidaarisuuden kampanjakoordinaattori Marleena Hiltunen kävi kertomassa Silpomaton-kampanjasta Lushin liikkeessä Charity Pot -voiteen syntymäpäivänä.

Tutustu tarkemmin Silpomaton-kampanjaan ja Lush Finlandin Charity Pot -voiteeseen.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Kenialaiset maksavat nyt kovaa hintaa demokratiastaan. Poliittinen tilanne kiristyy päivä päivältä ja maassa jännitetään nyt, järjestetäänkö uusia presidentinvaaleja vaiko ei.
Lue lisää »
”Olin pelkuri. Koetin vastustella ja huusin. Hämmennyin, kun tajusin, että he aikovat avata jalkani. Olin peloissani. Silti minut silvottiin.”
Lue lisää »
 
Kun silpomattomat tytöt menestyvät elämässään, yhä useampi vanhempi uskaltaa jättää tyttärensä silpomatta. Myös silvotut tytöt voivat nousta muutoksentekijöiksi.
Lue lisää »
Päällikkö Wilfred Ombakin vastuulla on 45 000 ihmisen yhteisö. Suurin hänen huolistaan on tyttöjen turvallisuus.
Lue lisää »
Yhteisön moninaisuuden tunnistaminen on yksi tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisen työn kulmakivistä.
Lue lisää »
Kenialainen Julius Ayunga edustaa kotialueellaan modernia maskuliinisuutta. Työssään hän puolustaa naisten oikeuksia, mutta ennen kaikkea Ayunga vastustaa tiukkoja sukupuolirooleja, jotka haittaavat niin naisten kuin miestenkin elämää. ”Vaikka naisia ja miehiä…
Lue lisää »