Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » “Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

“Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

 
Lush Finland lahjoittaa kevään aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden tuoton silpomisen vastaiseen työhön.

Käsintehtyä kosmetiikkaa valmistavalla Lushilla on oma hyväntekeväisyystuotteensa, Charity Pot -voide, joka parantaa niin ihoa kuin maailmaa. Suomessa huhtikuun ja toukokuun 2017 aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden koko tuotto verojen jälkeen lahjoitetaan silpomisen vastaiseen työhön Keniaan.

Lush valitsee itse mille hankkeille haluaa ohjata voiteesta tulevat tuotot. Apulaismyymäläpäällikkö Minka kertoo, että Silpomaton-kampanja ja silpomisen vastainen työ valikoituivat kohteeksi myymälähenkilökunnan toimesta.

”Alkuperäinen aloite tuli heiltä. He olivat sitä mieltä, että tämä olisi tärkeä kohde,” Minka kertoo.

Aiheeseen perehdyttyään, silpomisen vastainen työ puhutteli kosmetiikkayritystä myös arvojen puolesta.

”Lush Finland halusi valita Silpomaton-kampanjan, koska asia on tärkeä. Naisten oikeudet ja niihin vaikuttaminen on asia, johon täytyy osallistua. Me pystymme siihen, joten siksi valitsimme tuen kohteeksi Silpomattoman,” Minka jatkaa.

Silpomisperinteen katkaisemiseksi on tärkeää lisätä tietoa silpomisen vaikutuksista ja haitoista ja kertoa naisten oikeuksista sekä vahvistaa tyttöjen omanarvontuntoa. Lush Finland, Charity Pot ja jokainen voiteen ostanut on mukana ottamassa askelia kohti maailmaa, jossa silpominen on jätetty historiaan.

Solidaarisuuden kampanjakoordinaattori Marleena Hiltunen kävi kertomassa Silpomaton-kampanjasta Lushin liikkeessä Charity Pot -voiteen syntymäpäivänä.

Tutustu tarkemmin Silpomaton-kampanjaan ja Lush Finlandin Charity Pot -voiteeseen.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpominen on väkivallan muoto. Se ei kuitenkaan ole ainoa haaste naisten elämässä. Kotiväkivalta on Keniassa yleistä ja valitettavan hyväksyttyä. Masiekan mukaan tämä johtuu taloudellisesta epätasa-arvosta.
Lue lisää »
”Olemme suunnitelleet tämän siten, että yhteisö kokee, että se omistaa tämän projektin, emme me. Heistä ei tunnu, että heidät olisi syrjäytetty.”
Lue lisää »
 
Eräässä keskustelussa kansanedustaja Pekka Haavisto muistutti, kuinka paljon hyvää maailmassa on jo saatu aikaan. Esimerkiksi koulutuksen saaneiden tyttöjen määrä on kasvanut valtavasti viimeisen 15-vuoden aikana, Haavisto tähdensi.
Lue lisää »
Kyläyhteisöt ja koulut innostuivat hankkeesta, joka tarttuu kipeään ja vaiettuun aiheeseen. Rohkeus puhua naisiin kohdistuvasta väkivallasta on nyt kasvanut.
Lue lisää »
Kun maailmassa on jälleen enemmän pakolaisia kuin koskaan, Suomen on osallistuttava yhteiseen vastuunjakoon. Pakolaiskiintiötä on korotettava, järjestöt vaativat eduskunnassa järjestetyssä tilaisuudessa tänään
Lue lisää »
Stella Achokin mukaan naisiin kohdistuva raju väkivalta heijastaa yleistä käsitystä siitä, että nainen on miehen omaisuutta, jolle mies voi tehdä mitä vaan.
Lue lisää »