Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Mega Twerkissä tanssitaan kenialaisten tyttöjen tueksi

Mega Twerkissä tanssitaan kenialaisten tyttöjen tueksi

 
Mega Twerk ja Silpomaton-kampanja ovat tuoneet yhteen joukon, jotka nauttivat tanssimisesta ja haluavat samalla tehdä hyvää. ”Naisten voimaannuttaminen on meille erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa”, kertovat tanssijat Alexandra Pekanpalo ja Emmi Heimola.

Mega Twerk  ja Silpomaton-kampanja ovat tuoneet yhteen joukon, jotka nauttivat tanssimisesta ja haluavat samalla tehdä hyvää. Neljätuntinen tanssiworkshop keräsi viime vuoden lopulla Silpomaton-kampanjalle yli 600 euroa.

Mega Twerk vol 3. -tanssiworkshop järjestettiin Helsingissä lauantaina 29.10.2017. Workshopissa oli mahdollisuus osallistua neljälle eri tanssitunnille, jossa jokaisessa oli oma näkökulmansa twerkkiin ja eri tanssiopettaja. Osallistumismaksut ohjattiin lyhentämättöminä Silpomaton-kampanjalle Keniassa tehtävään silpomisen vastaiseen työhön.

Kevään Mega Twerk -tanssitunti järjestetään huhtikuun lopulla 28.4.2018.

Tanssiworkshop kasvattaa suosiotaan

Mega Twerk on saanut alkunsa tanssijoiden Alexandra Pekanpalon ja Emmi Heimolan ajatuksesta yhdistää tanssi ja hyväntekeväisyys. He haluavat antaa jokaiselle mahdollisuuden tanssia ja samalla tehdä hyvää.

Alexandra Pekanpalo kertoo, että Mega Twerk on kasvanut jokaisella järjestyskerralla. Kahden tunnin tanssisessiosta on kasvanut neljän tunnin tanssiworkshop vierailevilla tanssiopettajilla.

”Haluamme pitää osallistumismaksut alhaisina, jotta jokaisella olisi mahdollisuus osallistua.” Pekanpalo kertoo. He haluavat kannustaa kaikkia tanssista kiinnostuneita osallistumaan.

Kiinnostusta tapahtumaan kyllä löytyi, sillä lähes jokainen tunti oli myyty loppuun.

”Naisten voimaannuttaminen on meille erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa”, kertovat tanssijat Alexandra Pekanpalo ja Emmi Heimola.

Naisten voimaannuttamista asenteella

Lahjoituskohteet valitaan Pekanpalon mukaan erityisesti ruohonjuuritason toimijoista, joiden toiminnan keskiössä on naisten oikeuksien edistäminen ja naisten voimaannuttaminen.

”Naisten voimaannuttaminen on erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa.”

Pekanpalo haluaa muuttaa ajattelua, että naiset olisivat heikkoja. ”Naiset ovat vahvoja ja usein vahvempia kuin miehet. On siis väärin, että naisia kohdellaan heikompina.”

Pekanpalon mukaan tanssiopettajana parasta on juuri se, että näkee ja pystyy vaikuttamaan nuorten kehitykseen. Palkitsevinta on se, että voi olla nuorille inspiraationa hyvän itseluottamuksen ja rohkeuden saavuttamisessa.

Kuten Pekanpalo sen hyvin kiteytti ”Ole oma itsesi, ole vapaa ja liike on vapaa”.

Mega Twerk järjestää uuden tanssiworkshopin Silpomaton-kampanjan hyväksi 28.4.2018 tanssikoulu Saiffan tiloissa.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »
Kenialaisen opettajan Johnson Mokua Mosen taidekerhossa lapset käsittelevät silpomisperinteen nostattamia tunteita ja levittävät tietoa lasten oikeuksista seinämaalauksilla.
Lue lisää »
 
Tyttöjen sukuelinten silpomiseen liittyvät uskomukset istuvat tiukassa ja ylläpitävät perinnettä. Silpomisen uskotaan olevan tytölle hyväksi.
Lue lisää »
Tyttöjen sukuelinten silpominen on perinteisesti ollut siirtymäriitti tytöstä naiseksi. Solidaarisuuden turvaleireillä Keniassa opetetaan, että naiseksi voi kasvaa ilman silpomista.
Lue lisää »
Rachel Ongiri pakotettiin 12-vuotiaana jonoon muiden kylän tyttöjen kanssa. Heidän sukuelimensä silvottiin veistä ja partakoneen terää käyttäen. Ei ollut mitään mahdollisuutta paeta.
Lue lisää »
Miehen jättäminen ja yksinhuoltajaksi ryhtyminen oli rohkea teko, sillä kisii-kulttuurissa yksin asuva nainen ja viisi silpomatonta tytärtä eivät ole arkipäivää.
Lue lisää »