Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Mega Twerkissä tanssitaan kenialaisten tyttöjen tueksi

Mega Twerkissä tanssitaan kenialaisten tyttöjen tueksi

 
Mega Twerk ja Silpomaton-kampanja ovat tuoneet yhteen joukon, jotka nauttivat tanssimisesta ja haluavat samalla tehdä hyvää. ”Naisten voimaannuttaminen on meille erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa”, kertovat tanssijat Alexandra Pekanpalo ja Emmi Heimola.

Mega Twerk  ja Silpomaton-kampanja ovat tuoneet yhteen joukon, jotka nauttivat tanssimisesta ja haluavat samalla tehdä hyvää. Neljätuntinen tanssiworkshop keräsi viime vuoden lopulla Silpomaton-kampanjalle yli 600 euroa.

Mega Twerk vol 3. -tanssiworkshop järjestettiin Helsingissä lauantaina 29.10.2017. Workshopissa oli mahdollisuus osallistua neljälle eri tanssitunnille, jossa jokaisessa oli oma näkökulmansa twerkkiin ja eri tanssiopettaja. Osallistumismaksut ohjattiin lyhentämättöminä Silpomaton-kampanjalle Keniassa tehtävään silpomisen vastaiseen työhön.

Kevään Mega Twerk -tanssitunti järjestetään huhtikuun lopulla 28.4.2018.

Tanssiworkshop kasvattaa suosiotaan

Mega Twerk on saanut alkunsa tanssijoiden Alexandra Pekanpalon ja Emmi Heimolan ajatuksesta yhdistää tanssi ja hyväntekeväisyys. He haluavat antaa jokaiselle mahdollisuuden tanssia ja samalla tehdä hyvää.

Alexandra Pekanpalo kertoo, että Mega Twerk on kasvanut jokaisella järjestyskerralla. Kahden tunnin tanssisessiosta on kasvanut neljän tunnin tanssiworkshop vierailevilla tanssiopettajilla.

”Haluamme pitää osallistumismaksut alhaisina, jotta jokaisella olisi mahdollisuus osallistua.” Pekanpalo kertoo. He haluavat kannustaa kaikkia tanssista kiinnostuneita osallistumaan.

Kiinnostusta tapahtumaan kyllä löytyi, sillä lähes jokainen tunti oli myyty loppuun.

”Naisten voimaannuttaminen on meille erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa”, kertovat tanssijat Alexandra Pekanpalo ja Emmi Heimola.

Naisten voimaannuttamista asenteella

Lahjoituskohteet valitaan Pekanpalon mukaan erityisesti ruohonjuuritason toimijoista, joiden toiminnan keskiössä on naisten oikeuksien edistäminen ja naisten voimaannuttaminen.

”Naisten voimaannuttaminen on erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa.”

Pekanpalo haluaa muuttaa ajattelua, että naiset olisivat heikkoja. ”Naiset ovat vahvoja ja usein vahvempia kuin miehet. On siis väärin, että naisia kohdellaan heikompina.”

Pekanpalon mukaan tanssiopettajana parasta on juuri se, että näkee ja pystyy vaikuttamaan nuorten kehitykseen. Palkitsevinta on se, että voi olla nuorille inspiraationa hyvän itseluottamuksen ja rohkeuden saavuttamisessa.

Kuten Pekanpalo sen hyvin kiteytti ”Ole oma itsesi, ole vapaa ja liike on vapaa”.

Mega Twerk järjestää uuden tanssiworkshopin Silpomaton-kampanjan hyväksi 28.4.2018 tanssikoulu Saiffan tiloissa.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

"Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä", Meeri Koutaniemi kertoo Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystään.
Lue lisää »
Terveydenhuollon ammattilaiset silpovat tyttöjä salaa sairaaloissa ja yksityisillä klinikoilla, joissa leikkaukset tehdään nopeasti eikä niistä jää jälkeä asiakirjoihin.
Lue lisää »
 
Haemme Helsingin tiimiimme energistä ja tuloshakuista varainhankinta- ja viestintäjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.
Lue lisää »
"Maapallolla on lukuisia vääryyksiä ja epäkohtia. Usein niistä kärsivät erityisesti naiset ja tytöt. Solidaarisuuden silpomattomuustyöhön lahjoittaminen on satsaus väkivallattomaan, vakaampaan, vauraampaan tulevaisuuteen laajoille ihmisyhteisöille esimerkiksi Somalimaassa ja Keniassa."
Lue lisää »
Sukuelinten silpominen on monelle tytölle ja naiselle edelleen arkipäivää. Kammottava perinne on jatkunut maassa jo tuhansia vuosia, mutta vihdoin tunnelin päässä alkaa häämöttää valoa – kiitos Nimo Ibrahim Abdin kaltaisten vapaaehtoistyöntekijöiden, jotka kiertävät ympäri kotimaataan kertomassa ihmisille silpomisen haittavaikutuksista.
Lue lisää »
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!
Lue lisää »