Etusivu » Ajankohtaiset » » Muutoksentekijä Suomesta

Muutoksentekijä Suomesta

 
"Erityisen tärkeää minulle on kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä."

 

Anja Martikainen on esimerkki vahvasta suomalaisnaisesta, joka ei tyydy päivittelemään vääryyksiä, vaan kantaa kortensa kekoon omalla panoksellaan.

”Olen seurannut pitkään Solidaarisuuden toimintaa ja ollut mukana erilaisissa kampanjoissa. Tutustuin Solidaarisuuteen tekemäni rauhan työn kautta. Tällä hetkellä toimin Silpomaton-kampanjan kuukausilahjoittajana ja olen myös mukana Solidaarisuuden vapaaehtoistoiminnassa.”  

Solidaarisuuden väkivallan vastainen työ on Martikaiselle keskeinen syy olla mukana.

”Olen tehnyt elämäntyöni lasten parissa lastentarhaopettajana, ja lapset ovat aina olleet tärkein asia elämässäni. Erityisen tärkeää minulle on myös kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. Silpominen on mielestäni julminta väkivaltaa ihmistä kohtaan. Erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta on se, jota vastaan haluan tehdä töitä. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä.”

Ilman kuukausilahjoittajia silpomisen vastainen työ ei olisi mahdollista. Martikainen iloitseekin siitä, että ihmiset ovat löytäneet Solidaarisuuden kampanjan lahjoituskohteekseen.

”Ostin turbaanin osana silpomisen vastaista kampanjaa Kalliossa sijaitsevasta liikkeestä, jonka omistaja osallistui kampanjaan lahjoittamalla osan turbaanien tuotoista. Olen huomannut, että monella eri alalla on lähdetty mukaan Silpomaton-kampanjaan ja se saa minut erittäin iloiseksi.”

Kuva: Meeri Koutaniemi
Haastattelu: Sanna Kotiranta

Meeri Koutaniemen Muutoksentekijät-näyttely Stoan parvigalleriassa 27.9.2018 saakka. Näyttely kertoo Solidaarisuuden silpomisen vastaisessa työssä mukana olevien ihmisten tarinoita Suomesta, Keniasta ja Somalimaasta.

Tule mukaan silpomisen vastaiseen työhömme ja ryhdy Muutoksentekijäksi.

Asiasanat: , , , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Tyttöjen ympärileikkaus tapahtuu usein tytön äidin suostumuksella sosiaalisen paineen siivittämänä. Miesten hiljaisuus puolestaan ylläpitää traditiota yhteisöissä.
Lue lisää »
Seksuaalioikeusverkosto on suomalaisten ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja globaalia oikeudenmukaisuutta ajavien järjestöjen muodostama vaikuttajaverkosto, jota koordinoi Väestöliitto. Verkostossa toimivat Amnestyn Suomen osasto, Hivpoint, Ihmisoikeusliitto, Kehys, Monika-Naiset liitto, Naisjärjestöjen keskusliitto, Nytkis, Plan International Suomi, Seta, Sexpo, Solidaarisuus, Suomen UN Women, Suomen World Vision, Vammaiskumppanuus ja Väestöliitto.
Lue lisää »
 
Yritykset, ammattiliitot ja järjestöt kirittävät Suomea säätämään yritysvastuulain - #ykkösketjuun-kampanja käynnistyy tänään.
Lue lisää »
Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseen tarvitaan naisia ja miehiä. Miehet pitää nähdä naisten liittolaisina, jotka ymmärtävät myös luopua vallastaan ja antaa tilaa naisille.
Lue lisää »
"Erityisen tärkeää minulle on kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä."
Lue lisää »
"Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä", Meeri Koutaniemi kertoo Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystään.
Lue lisää »