Etusivu » Ajankohtaiset » » Muutoksentekijä Suomesta

Muutoksentekijä Suomesta

 
"Erityisen tärkeää minulle on kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä."

 

Anja Martikainen on esimerkki vahvasta suomalaisnaisesta, joka ei tyydy päivittelemään vääryyksiä, vaan kantaa kortensa kekoon omalla panoksellaan.

”Olen seurannut pitkään Solidaarisuuden toimintaa ja ollut mukana erilaisissa kampanjoissa. Tutustuin Solidaarisuuteen tekemäni rauhan työn kautta. Tällä hetkellä toimin Silpomaton-kampanjan kuukausilahjoittajana ja olen myös mukana Solidaarisuuden vapaaehtoistoiminnassa.”  

Solidaarisuuden väkivallan vastainen työ on Martikaiselle keskeinen syy olla mukana.

”Olen tehnyt elämäntyöni lasten parissa lastentarhaopettajana, ja lapset ovat aina olleet tärkein asia elämässäni. Erityisen tärkeää minulle on myös kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. Silpominen on mielestäni julminta väkivaltaa ihmistä kohtaan. Erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta on se, jota vastaan haluan tehdä töitä. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä.”

Ilman kuukausilahjoittajia silpomisen vastainen työ ei olisi mahdollista. Martikainen iloitseekin siitä, että ihmiset ovat löytäneet Solidaarisuuden kampanjan lahjoituskohteekseen.

”Ostin turbaanin osana silpomisen vastaista kampanjaa Kalliossa sijaitsevasta liikkeestä, jonka omistaja osallistui kampanjaan lahjoittamalla osan turbaanien tuotoista. Olen huomannut, että monella eri alalla on lähdetty mukaan Silpomaton-kampanjaan ja se saa minut erittäin iloiseksi.”

Kuva: Meeri Koutaniemi
Haastattelu: Sanna Kotiranta

Meeri Koutaniemen Muutoksentekijät-näyttely Stoan parvigalleriassa 27.9.2018 saakka. Näyttely kertoo Solidaarisuuden silpomisen vastaisessa työssä mukana olevien ihmisten tarinoita Suomesta, Keniasta ja Somalimaasta.

Tule mukaan silpomisen vastaiseen työhömme ja ryhdy Muutoksentekijäksi.

Asiasanat: , , , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »