Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Deittikuningatar auttaa kohtaamisessa – Uusiheimala kokee tyttöjen ja naisten oikeudet tärkeinä

Deittikuningatar auttaa kohtaamisessa – Uusiheimala kokee tyttöjen ja naisten oikeudet tärkeinä

 
”Seksi ja seksuaalisuus on jokaiselle voimavara. Siksi on erityisen julmaa, kun se viedään ihmiseltä pois.” Tytön äitinä Uusiheimala järkyttyi tyttöjen sukuelinten silpomisesta.

Deittikuningattareksi tituleerattu Anna Uusiheimala teki elämänmuutoksen kolme vuotta sitten, kun hän vaihtoi projektipäällikön uran päätoimiseen yrittämiseen. Hän ryhtyi pyörittämään päätoimisesti Deittisirkus-yritystään.

”Jotkut tuttavat ihmettelivät, miksi vaihdan hyvän ja turvallisen työn yrittäjän epävarmuuteen. Halusin kuitenkin kokeilla ja tehdä jotain uutta”, Uusiheimala kertoo.

Deittisirkus on Suomen ainut sinkkutapahtumiin erikoistunut yritys. Työhön kuuluu niin arkiset toimistotehtävät kuin tapahtumat ympäri Suomea, Deittisirkuksen arkea on kaksi vuotta pyörittänyt aktiivisesti myös toimistoassistentti Jenni.

Deittisirkuksen välityksellä tuhannet suomalaiset ovat kohdanneet toisiaan. Se mitä kohtaamisten kautta on syntynyt, jää kuitenkin kahden ihmisen väliseksi.

”Suomalaiset voivat olla joskus arkoja ottamaan kontaktia uusiin ihmisiin. Koen, että voin auttaa ihmisiä aloitteiden tekemisessä. Se, mitä tapahtuu esimerkiksi speed dating –illan jälkeen ei kuulu minulle, mutta joskus asiakkaat ottavat jälkikäteen yhteyttä ja ovat kertoneet löytäneensä aviopuolisonkin tapahtumastamme. Ne ovat palkitsevia hetkiä”, Uusiheimala sanoo.

Yrittäjän arjessa on paljon erilaisia rutiineja, mutta Uusiheimala syttyy uuden tekemisestä ja kokeilemisesta ja uusien ihmisten kohtaamisesta. Hän kuvailee itseään perusluonteeltaan yrittäjähenkiseksi, eikä pysy kovin pitkään paikallaan.

”Parasta yrittämisessä on vapaus. Kun on enemmän ilta- ja yöihminen, niin töitä voi tehdä silloin kun haluan”, Uusiheimala sanoo.

Itsekin tytön äitinä Uusiheimala kokee tyttöjen ja naisten oikeudet tärkeinä. Tyttöjen sukuelinten silpominen ilmiönä järkytti ja suututti.

”Seksi ja seksuaalisuus on jokaiselle voimavara. Siksi on erityisen julmaa, kun se viedään ihmiseltä pois”.

Uusiheimalan mukaan sometykkäykset tai pelkkä sympatia eivät riitä, kun tyttöjen sukuelinten silpominen halutaan lopettaa. ”Lahjoittaminen silpomisen vastaista työtä tekeville järjestöille on hyvä tapa auttaa”, hän päättää.

kuva: Nadi Hammouda

 

teksti: Samuli Tarvainen

kuvat: Jani Kääriäinen, Nadi Hammouda, Sarah Waiswa

 

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Mega Twerk ja Silpomaton-kampanja ovat tuoneet yhteen joukon, jotka nauttivat tanssimisesta ja haluavat samalla tehdä hyvää. ”Naisten voimaannuttaminen on meille erityisen tärkeää ja se on myös twerkissä keskeisessä osassa”, kertovat tanssijat Alexandra Pekanpalo ja Emmi Heimola.
Lue lisää »
"Meidän tulee näyttää ihmisille, että leikkaamattomat lapset voivat paremmin kuin ne, jotka on leikattu."
Lue lisää »
 
"Suomessa jokaisen velvollisuus on seurata maan lainsäädäntöä, eikä tästä tingitä uskonnollisin perustein kenenkään kohdalla."
Lue lisää »
He näyttävät vahvoilta. Heidän katseissaan on syvyyttä, voimaa ja inhimillisyyttä. Sellaista voi nähdä ihmisessä, jolla on aivan erityisen tärkeä tarina kerrottavana. Muutoksentekijät ovat Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa eläviä ihmisiä, joille Solidaarisuus on antanut mahdollisuuden toimia väkivaltaista ympärileikkaustraditiota vastaan. Meeri Koutaniemen ja Solidaarisuuden Muutoksentekijät-näyttely on esillä Sanomatalon aulassa 22.3.2018 asti.
Lue lisää »
Sanomatalon käytävägalleriassa avautuu naistenpäivänä 8.3.2018 Meeri Koutaniemen Muutoksentekijät-valokuvanäyttely, joka kertoo ihmisistä, jotka haluavat lopettaa silpomisperinteen.
Lue lisää »
Najah Mahamed Adenin sukuelimet silvottiin hänen ollessaan vasta 7-vuotias. Nyt hän taistelee kotimaassaan silpomisperinnettä vastaan jakamalla koulutuksessa saamiansa tietoja eteenpäin.
Lue lisää »