Etusivu » Globaalikasvatus

Globaalikasvatus

Jokaista meitä tarvitaan oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan maailman rakentamisessa. Kehitysyhteistyön lisäksi vahvistamme globaalien kysymysten ja niiden vaikutusten ymmärtämistä Suomessa. Innostamme globaalin vastuun jakamiseen, solidaarisuuteen ja suvaitsevuuteen. Globaalikasvatuksemme muodostaa monipuolisen kokonaisuuden:

Solidaarisuus-visa

Solidaarisuus-visa on hauska, sähköinen tietovisa, joka soveltuu globaalikasvatuksessa hyödynnettäväksi. Visailu tarjoaa oivan mahdollisuuden oppia tuntemaan globaaleja kehityskysymyksiä paremmin. Visailun teemoja ovat muun muassa kestävä kehitys, tasa-arvo, toimeentulo ja kehitysyhteistyö. Visailun yhteydessä on mahdollisuus perehtyä kuhunkin aihepiiriin tarkemmin ja etsiä lisätietoa asiantuntevilta verkkosivuilta, kuten ulkoministeriön ja globaalikasvatuksen sivustoilta. Solidaarisuus on tuottanut visan yhteistyössä Sanoma Gamesin kanssa.

Solidaarisuus-visan lopuksi pelaajalle selviää, millainen maailmanparantaja hän itse on. Hauskaa peliä pääsee pelaamaan Solidaarisuuden verkkosivuilla ilmaiseksi.

Solidaarisuus-visa_banderolli_nettisivut

Kouluvierailut

Pidämme innostavia ja ajatuksia herättäviä oppitunteja yläkoulussa, lukiossa, ammattikoulussa ja -opistossa Solidaarisuuden pääteemoista: naisten ja miesten tasa-arvon edistäminen kehitysmaissa ja/tai ihmisarvoinen työ ja toimeentulo kehitysmaissa. Oppituntiin sisältyy sekä toiminnallinen että luento-osuus.

Tarinoita solidaarisuudesta -videotrailerityöpajat

Maksuttomat globaalikasvatukselliset Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailut ovat tilattavissa yläkouluille, lukioille ja 2. asteen ammatillisille oppilaitoksille pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun ja Turkuun.

Kouluvierailun aikana koulutetut kouluvierailijat käsittelevät oppilaiden kanssa solidaarisuutta ja solidaarisuustekoja eri puolilla maailmaa. Lisäksi nuoret pääsevät tutustumaan lisätyn todellisuuden sovellukseen sekä tekemään videotrailerin omasta solidaarisuusteostaan hyödyntämällä iMovie-ohjelmaa.

Työpajan aikana nuoret pohtivat myös kuvien käyttöä ja kuvilla viestimistä eri medioissa. Tarinoita solidaarisuudesta -hanke toteutetaan yhteistyössä Nuorten Akatemian, Mediakasvatuskeskus Metkan ja Suomen Somalia-verkoston kanssa. Tilaa vierailu!

Tapahtumat ja verkostot

Globaalikasvatukseemme ja työhömme voi tutustua opetusalan tapahtumissa kuten Educa-messuilla sekä Maailma koulussa -järjestötoreilla, joita Kepa koordinoi. Teemme yhteistyötä myös muiden globaalikasvatusta toteuttavien järjestöjen kanssa ja suunnittelemme globaalikasvatusta yhdessä Nuorten Akatemian, Metkan ja Suomen Somalia-verkoston kanssa.

Solidaarisuusteot-kampanja

Lähde mukaan tekemään ja keräämään arjen solidaarisuustekoja. Yhdessä tuomme esille, kuinka ihmiset tukevat, auttavat ja ilahduttavat toisiaan niin arjen pikku pulmissa kuin isoissa asioissa kaikkialla maailmassa.

Tutustu siihen, millaisia solidaarisuustekoja ihmiset tekevät Suomessa, Somalimaassa, Ugandassa, Nicaraguassa ja Keniassa. Mikä meitä yhdistää ja millaisia eroja on eri yhteiskuntien ja kulttuurien arjessa? Osallistu kampanjaan solidaarisuusteot.fi-sivustolla ja sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter ja Instagram): #solidaarisuusteot, #insatserförsolidaritet.

Solidaarisuusteot_hashtag_RGB

Globaalikasvatusmateriaali

Tuotamme globaalikasvatukseen soveltuvaa materiaalia, kuten Solidaarisuus-lehteä ja teemaesitteitä (Tavoitteena tasa-arvoinen maailma, Oikeus ihmisarvoiseen työhön) sekä videoita ja digitarinoita.

Tilattava materiaali soveltuu hyvin yläluokkalaisten, lukiolaisten, ammattikoulujen ja -oppilaitosten sekä opistojen globaalikasvatukseen. Julkaisuja voi tilata Subject Aid -palvelun kautta.

Meiltä voi myös tilata Solidaarisuus-lehden artikkeleihin sekä teemaesitteisiin liittyviä, keskustelua herätteleviä kysymyslistoja.

Videot ja digitarinat kertovat elävästi globaalien haasteiden vaikutuksista ihmisten arjessa. Niitä voi vapaasti käyttää opetustarkoitukseen Solidaarisuuden YouTube-kanavalta.

Lisätietoa: liisa.nerg(at)solidaarisuus.fi