Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Hae Game Masteriksi ratkomaan kuivuuskriisiä nuorten kanssa

Hae Game Masteriksi ratkomaan kuivuuskriisiä nuorten kanssa

 
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!

Haluatko oppia game masteriksi ja globaalikasvatuksen osaajaksi, sekä lisätä ymmärrystäsi vesi- ja ruokaturvakysymyksistä?

Etsimme sinua Solidaarisuuden game masteriksi Viimeinen pisara -pulmapeliin. Tahdomme haastaa sinut etsimään ratkaisuja yhdessä oppilaiden kanssa maailmaa juuri nyt ravisteleviin vesi- ja kuivuusongelmiin.

Viimeinen pisara -pulmapeli ja oppitunti yläasteopiskelijoille ovat uudenlainen tapa lähestyä ilmastonmuutosta ja siihen liittyviä ratkaisuja.

Onko sinusta game masteriksi kouluvierailuille?

Viimeinen pisara -oppitunnin ohjaaminen ei ole ihan tavallinen kouluvierailu, vaan samalla pääset kokeilemaan game masterina toimimista ja pulmapelin ratkaisujen etsimistä.

Ohjaat oppilaita antamalla tarvittaessa vinkkejä ongelmanratkaisutehtäviin sekä käsittelet pelin teemoja oppilaiden kanssa yhdessä myös ratkaisujen kautta. Lisäksi teet töitä innostavan työparin kanssa, tunnit ohjataan pareittain.

Haemme game mastereita pääkaupunkiseudun kouluihin. Tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi opintojen oheen.

Tätä tilaisuutta ei kannata missata! Hae game masteriksi täyttämällä lomake tiistaihin 26.8. mennessä.

Sopivat hakijat haastatellaan puhelimitse viikon 34 ja 35 aikana.

Somalimaata ravisteli kuivuus vuonna 2017. Kriisistä ei ole ehditty toipua, kun uusi kuivuus uhkaa. Kuva: Ali Mohamoud Abdulahi

Koulutus ja kouluvierailut

Valittujen game mastereiden edellytetään osallistuvan peruskoulutukseen, joka pidetään perjantai-iltapäivällä 31.8. ja lauantaina 1.9.2018 Solidaarisuuden toimistolla Helsingissä. Koulutuksesta ei makseta työkorvausta, mutta koulutuspäivinä tarjotaan välipalaa tai lounas.

Koulutuksessa pääset pelaamaan Viimeinen pisara -peliä, perehtymään pelin ohjaamiseen sekä oppimaan lisää oppitunnin teemoista. Lisäksi tapaat muut game masterit ja pääset tutustumaan Solidaarisuuten.

Kouluvierailijana sitoudut pitämään vähintään 6 oppituntia lukukauden aikana. Kouluvierailuista maksetaan työkorvaus 13,09 €/h.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »
 
Kenialaisen opettajan Johnson Mokua Mosen taidekerhossa lapset käsittelevät silpomisperinteen nostattamia tunteita ja levittävät tietoa lasten oikeuksista seinämaalauksilla.
Lue lisää »
Tyttöjen sukuelinten silpomiseen liittyvät uskomukset istuvat tiukassa ja ylläpitävät perinnettä. Silpomisen uskotaan olevan tytölle hyväksi.
Lue lisää »
Tyttöjen sukuelinten silpominen on perinteisesti ollut siirtymäriitti tytöstä naiseksi. Solidaarisuuden turvaleireillä Keniassa opetetaan, että naiseksi voi kasvaa ilman silpomista.
Lue lisää »
Rachel Ongiri pakotettiin 12-vuotiaana jonoon muiden kylän tyttöjen kanssa. Heidän sukuelimensä silvottiin veistä ja partakoneen terää käyttäen. Ei ollut mitään mahdollisuutta paeta.
Lue lisää »