Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Hae Game Masteriksi ratkomaan kuivuuskriisiä nuorten kanssa

Hae Game Masteriksi ratkomaan kuivuuskriisiä nuorten kanssa

 
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!

Haluatko oppia game masteriksi ja globaalikasvatuksen osaajaksi, sekä lisätä ymmärrystäsi vesi- ja ruokaturvakysymyksistä?

Etsimme sinua Solidaarisuuden game masteriksi Viimeinen pisara -pulmapeliin. Tahdomme haastaa sinut etsimään ratkaisuja yhdessä oppilaiden kanssa maailmaa juuri nyt ravisteleviin vesi- ja kuivuusongelmiin.

Viimeinen pisara -pulmapeli ja oppitunti yläasteopiskelijoille ovat uudenlainen tapa lähestyä ilmastonmuutosta ja siihen liittyviä ratkaisuja.

Onko sinusta game masteriksi kouluvierailuille?

Viimeinen pisara -oppitunnin ohjaaminen ei ole ihan tavallinen kouluvierailu, vaan samalla pääset kokeilemaan game masterina toimimista ja pulmapelin ratkaisujen etsimistä.

Ohjaat oppilaita antamalla tarvittaessa vinkkejä ongelmanratkaisutehtäviin sekä käsittelet pelin teemoja oppilaiden kanssa yhdessä myös ratkaisujen kautta. Lisäksi teet töitä innostavan työparin kanssa, tunnit ohjataan pareittain.

Haemme game mastereita pääkaupunkiseudun kouluihin. Tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi opintojen oheen.

Tätä tilaisuutta ei kannata missata! Hae game masteriksi täyttämällä lomake tiistaihin 26.8. mennessä.

Sopivat hakijat haastatellaan puhelimitse viikon 34 ja 35 aikana.

Somalimaata ravisteli kuivuus vuonna 2017. Kriisistä ei ole ehditty toipua, kun uusi kuivuus uhkaa. Kuva: Ali Mohamoud Abdulahi

Koulutus ja kouluvierailut

Valittujen game mastereiden edellytetään osallistuvan peruskoulutukseen, joka pidetään perjantai-iltapäivällä 31.8. ja lauantaina 1.9.2018 Solidaarisuuden toimistolla Helsingissä. Koulutuksesta ei makseta työkorvausta, mutta koulutuspäivinä tarjotaan välipalaa tai lounas.

Koulutuksessa pääset pelaamaan Viimeinen pisara -peliä, perehtymään pelin ohjaamiseen sekä oppimaan lisää oppitunnin teemoista. Lisäksi tapaat muut game masterit ja pääset tutustumaan Solidaarisuuten.

Kouluvierailijana sitoudut pitämään vähintään 6 oppituntia lukukauden aikana. Kouluvierailuista maksetaan työkorvaus 13,09 €/h.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »