Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Hae Game Masteriksi ratkomaan kuivuuskriisiä nuorten kanssa

Hae Game Masteriksi ratkomaan kuivuuskriisiä nuorten kanssa

 
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!

Haluatko oppia game masteriksi ja globaalikasvatuksen osaajaksi, sekä lisätä ymmärrystäsi vesi- ja ruokaturvakysymyksistä?

Etsimme sinua Solidaarisuuden game masteriksi Viimeinen pisara -pulmapeliin. Tahdomme haastaa sinut etsimään ratkaisuja yhdessä oppilaiden kanssa maailmaa juuri nyt ravisteleviin vesi- ja kuivuusongelmiin.

Viimeinen pisara -pulmapeli ja oppitunti yläasteopiskelijoille ovat uudenlainen tapa lähestyä ilmastonmuutosta ja siihen liittyviä ratkaisuja.

Onko sinusta game masteriksi kouluvierailuille?

Viimeinen pisara -oppitunnin ohjaaminen ei ole ihan tavallinen kouluvierailu, vaan samalla pääset kokeilemaan game masterina toimimista ja pulmapelin ratkaisujen etsimistä.

Ohjaat oppilaita antamalla tarvittaessa vinkkejä ongelmanratkaisutehtäviin sekä käsittelet pelin teemoja oppilaiden kanssa yhdessä myös ratkaisujen kautta. Lisäksi teet töitä innostavan työparin kanssa, tunnit ohjataan pareittain.

Haemme game mastereita pääkaupunkiseudun kouluihin. Tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi opintojen oheen.

Tätä tilaisuutta ei kannata missata! Hae game masteriksi täyttämällä lomake tiistaihin 26.8. mennessä.

Sopivat hakijat haastatellaan puhelimitse viikon 34 ja 35 aikana.

Somalimaata ravisteli kuivuus vuonna 2017. Kriisistä ei ole ehditty toipua, kun uusi kuivuus uhkaa. Kuva: Ali Mohamoud Abdulahi

Koulutus ja kouluvierailut

Valittujen game mastereiden edellytetään osallistuvan peruskoulutukseen, joka pidetään perjantai-iltapäivällä 31.8. ja lauantaina 1.9.2018 Solidaarisuuden toimistolla Helsingissä. Koulutuksesta ei makseta työkorvausta, mutta koulutuspäivinä tarjotaan välipalaa tai lounas.

Koulutuksessa pääset pelaamaan Viimeinen pisara -peliä, perehtymään pelin ohjaamiseen sekä oppimaan lisää oppitunnin teemoista. Lisäksi tapaat muut game masterit ja pääset tutustumaan Solidaarisuuten.

Kouluvierailijana sitoudut pitämään vähintään 6 oppituntia lukukauden aikana. Kouluvierailuista maksetaan työkorvaus 13,09 €/h.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

"Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä", Meeri Koutaniemi kertoo Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystään.
Lue lisää »
Terveydenhuollon ammattilaiset silpovat tyttöjä salaa sairaaloissa ja yksityisillä klinikoilla, joissa leikkaukset tehdään nopeasti eikä niistä jää jälkeä asiakirjoihin.
Lue lisää »
 
Haemme Helsingin tiimiimme energistä ja tuloshakuista varainhankinta- ja viestintäjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.
Lue lisää »
"Maapallolla on lukuisia vääryyksiä ja epäkohtia. Usein niistä kärsivät erityisesti naiset ja tytöt. Solidaarisuuden silpomattomuustyöhön lahjoittaminen on satsaus väkivallattomaan, vakaampaan, vauraampaan tulevaisuuteen laajoille ihmisyhteisöille esimerkiksi Somalimaassa ja Keniassa."
Lue lisää »
Sukuelinten silpominen on monelle tytölle ja naiselle edelleen arkipäivää. Kammottava perinne on jatkunut maassa jo tuhansia vuosia, mutta vihdoin tunnelin päässä alkaa häämöttää valoa – kiitos Nimo Ibrahim Abdin kaltaisten vapaaehtoistyöntekijöiden, jotka kiertävät ympäri kotimaataan kertomassa ihmisille silpomisen haittavaikutuksista.
Lue lisää »
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!
Lue lisää »