Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Ihmisarvoinen elämä kaikille – järjestöistä muutosvoimaa

Ihmisarvoinen elämä kaikille – järjestöistä muutosvoimaa

 
Solidaarisuuden järjestämässä marraskuisessa seminaarissa pohditaan, miten ihmisarvoista elämää edistetään muuttuvassa maailmassa. Solidaarisuus toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan seminaariin.

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Juhlaseminaarissa pohdimme, miten ihmisarvoista elämää edistetään muuttuvassa maailmassa. Muutokset haastavat kaikkia tarkastelemaan toimintatapojaan. Miten onnellisuus ja oikeudenmukaisuus toteutuisivat yhteisessä maailmassamme? Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijoiden mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä osallistumaan keskusteluun.

Ihmisarvoinen elämä kaikille – järjestöistä muutosvoimaa -seminaari järjestetään 11.11.2015 klo 11.30–16.00 Helsingin Balderin salissa, osoitteessa Aleksanterinkatu 12.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan 4.11. mennessä sähköisellä lomakkeella tästä. Paikkoja on rajoitetusti.

logo_verkkosivut_800x600

Seminaarin ohjelma:

11.30–12.00 Seminaariin ilmoittautuminen

12.00 Tervetuloa Miia Nuikka, Solidaarisuuden toiminnanjohtaja

12.10 Maailma liikkeessä: Miten osaksi muutosvoimaa? Lilly Korpiola, tietokirjailija, viestinnän ja median asiantuntija

12.30 Järjestöjen kehitysyhteistyö murroksessa Tiina Kontinen, yliopistonlehtori, Jyväskylän yliopisto

Keskustelua

13.00 Kahvit

13.30 Työtä ihmisarvoisen elämän puolesta: Somalimaa muutoksessa Hussein Ismail Jama, Agriculture Development Organization (ADO) -järjestön toiminnanjohtaja (puheenvuoro englanniksi)

Keskustelua

14.10 Paneelikeskustelu: Mitä tarvitaan ihmisarvoiseen ja onnelliseen elämään?

Moderaattori: Tuuli Hongisto, toimittaja

Puhujina:

Abdirahim Hussein, radiotoimittaja

Frank Martela, filosofi

Milla Mäkinen, Solidaarisuuden ohjelmapäällikkö

Veikko Väisänen, Kalliolan setlementin asukastalon vastaava

15.10 Yhteinen maailmamme Ilkka Kantola, Solidaarisuuden valtuuskunnan pj

15.15–16.00 Malja muutosvoimalle ja lauluesitys: Soňa Jany

Tervetuloa!

Tapahtuma on maksuton.

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »