Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Järjestöt peräänkuuluttavat sitovia yritysvastuusääntöjä

Järjestöt peräänkuuluttavat sitovia yritysvastuusääntöjä

 
Tarvitaan kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä, jotka sitovat yrityksiä turvaamaan ihmisoikeudet.

Solidaarisuus on yhdessä Kepan ja muiden kotimaisten järjestöjen kanssa allekirjoittanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäselle ja ulkoministeri Timo Soinille osoitetun kirjeen, jossa yhdessä vetoamme, että Suomi ja muut valtiot sitoutuvat neuvottelemaan sopimuksen, joka turvaa ihmisoikeuksien toteutumisen.

Kuten kirjeessä todetaan, tällä hetkellä ei ole olemassa  kansainvälistä sääntelyä, joka varmistaisi, ettei liiketoiminta vaaranna ihmisoikeuksia tai ympäristöä. Sen vuoksi tarvitaan sekä kansainvälistä että kansallista sääntelyä, joka määrittää yritysten vastuun.

Ilman sitovia kansainvälisiä yritysvastuusääntöjä ihmisoikeusrikkomusten uhrit jäävät vaille oikeutta ja bisnesajattelu ajaa ihmisoikeuksien ja ympäristön edelle.

Kirje on suomennos kansainvälisestä vetoomuksesta, jonka on tähän päivään mennessä allekirjoittanut myös 465 muuta kansalaisjärjestöä ympäri maailmaa.

 

Asiasanat:

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Tabitha Onsare on erityisopettaja, joka liittyi silpomisen vastaiseen rintamaan puolustaakseen oppilaidensa oikeuksia.
Lue lisää »
Äärimmäisen kuivuudenkin keskellä on mahdollista selvitä, kun uusia ratkaisuja otetaan rohkeasti käyttöön. Kuivuutta hyvin sietävän sisalin viljelyn aloittaminen Somalimaassa on oiva esimerkki toimivasta taistelusta kuivuutta vastaan.
Lue lisää »
 
Kouluille suunnattu Viimeinen pisara -pakohuonepeli pistää oppilaat miettimään veden merkitystä. Parhaimmillaan se motivoi keksimään ratkaisuja kuivuuskysymykseen.
Lue lisää »
”Olin ylpeä itsestäni, sillä isoisäni kehotti minua olemaan kuuntelematta muiden mielipiteitä.”
Lue lisää »
Olen muuttunut ikävuosien karttuessa. Tiedän, etten voi ottaa enää passiivista sivustaseuraajan roolia, kuten ennen. En voi osallistua juhliin tai nauttia perinteestä, joka vahingoittaa pieniä tyttöjä. Toivon kyläni jokaiselle tytölle silpomisesta vapaata joulua.
Lue lisää »
Rachel Kemunto Utuira on kuuden lapsen äiti, joka ei halua enää synnyttää kovien kipujensa takia. Hän taistelee tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan vapaaehtoisena terveydenhoitajan työtä tehden kisii-yhteisössä.
Lue lisää »