Lilaa taustaa vastaan kirkkovenesymboli

Väki Vahva on tasa-arvon puolella. Ole yksi meistä.

Tyttöjen sukuelinten silpominen on naisten kehojen kontrollointia äärimmillään.

Vuonna 2024 4,4 miljoonaa tyttöä on vaarassa joutua silvotuiksi.

Kuolleisuus on tartuntatautejakin suurempaa

On aika saattaa silpominen historiaan. Yksin se ei onnistu. Tarvitsemme sinua.

Lahjoita.

Minimilahjoitus on 5 euroa

Etunimi vaaditaan!
Sukunimi vaaditaan!

* Tarvitsemme syntymäaikasi varmistaaksemme, että olet täysi-ikäinen

Antamiasi tietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Silpominen johtuu naisen heikosta asemasta

Silpominen johtaa muun muassa koulupudokkuuteen ja lapsiavioliittoihin. Parantamalla naisten asemaa on mahdollista katkaista naisia ja tyttöjä sortava kehä.

Infografiikka: Esimerkiksi Somalimaassa on alueita, joissa 80 % naisista ei osaa lukea, ja joissa 90-98 % tytöistä joutuu läpikäymään sukuelinten silpomisen. Suurin osa heistä 6-9-vuotiaina.
Kirkkovenekuvitus valkoisena

Lahjoituksellasi Solidaarisuus kitkee silpomista tutkitusti tehokkaimmilla keinoilla

  • Järjestämme vuosittain turvaleirejä tytöille silpomisen riskiaikoina.
  • Koulutamme vanhempia, lapsia ja yhteisöjä silpomisen vaaroista.
  • Vaikutamme yhteisöjen päättäjiin ja uskonnollisiin johtajiin.
  • Kasvatamme naisten taloudellista itsenäisyyttä.
  • Haastamme ja murramme ahtaita sukupuolirooleja.
  • Työskentelemme paikallisten kumppanien ja sidosryhmien kanssa saadaksemme aikaan pysyvän muutoksen.

Joukossa on voimaa. Siksi Väki Vahva.


Silpomisen lopettaminen ei onnistu yksin, siihen tarvitaan suuri joukko – Väki Vahva.

Sinä voit olla osa tätä joukkoa. Liity lahjoittamalla.

Solidaarisuuden logon vihreä käsi ja siemen käden päällä

Solidaarisuus

Kansainvälinen Solidaarisuussäätiö on vuonna 1970 perustettu suomalainen kehitysyhteistyöjärjestö, joka työskentelee naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta.

Olemme silpomisen ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen sekä naisten taloudellisten oikeuksien asiantuntijoita.

Työskentelemme
Itä-Afrikassa

Toimimme Somalimaassa, Keniassa ja Etiopiassa. Kumppaneinamme meillä on paikallisia järjestöjä, jotka rakentavat yhteisöistä sisältä päin lähtevää muutosta.

Karttakuva Afrikan mantereesta, jossa on korostettuna Somalia, Etiopia, ja Kenia.

Usein kysytyt kysymykset

Miten lahjoituksesi avulla lopetamme silpomisen
  • Toimimme yhteisöissä, joissa silpominen on hyvin yleistä mutta apua on tarjolla vain vähän. Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä silpomista ja rakentaa pysyvä asennemuutos.
  • Tunnemme paikallisten elämää. Kumppanijärjestömme rakentavat muutosta sisältäpäin ja lisäävät aiheen ympärillä käytävää keskustelua yhteisössä.
  • Muutoksessa tarvitaan kaikkia: miehet, naiset, päättäjät, viranomaiset, opettajat ja lapset yhdessä. Etsimme paikkoja, joissa pääsemme vaikuttamaan, kuten koulut, nuorisoryhmät, uskonnolliset tilat ja kyläkokoukset.
Miten varojen käyttöä ja työn etenemistä seurataan?

Keräämme jatkuvasti seurantatietoa työn tuloksellisuudesta ja käyttämiemme menetelmien toimivuudesta. Kerromme työn etenemisestä muun muassa vuosikertomuksessamme. Lisäksi teetämme säännöllisesti ulkopuolisia evaluaatioita. Talousraportit tarkistetaan kerran vuodessa tilintarkastajan kanssa. Lisäksi raportoimme varojen käytöstä vuosittain ulkoministeriölle sekä kahden vuoden välein Poliisihallitukselle.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksellasi parannamme yhdessä naisten ja tyttöjen asemaa, kehitämme uusia toimeentulon muotoja naisyrittäjille ja kuivuudesta sekä ilmastonmuutoksesta kärsiville maaseudun naisille. Toimimme Keniassa ja Somalimaassa. Kaikkialla toimintaperiaatteemme on sama: teemme pysyvää, kestävää muutosta paikallisten muutosagenttien tukemana. Lahjoituksesi ohjataan sinne, missä tukea tarvitaan eniten.

Mitä työmme kulut pitävät sisällään?

Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 9 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 15 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.

Solidaarisuuden kulut vuodelta 2020 76 % menee suoraan tyttöjen ja naisten auttamiseen ja 12 % hyvän hallinnon takaamiseen sekä 12 % varainhankintaan
Keneen voin olla yhteydessä lahjoitustani koskevissa kysymyksissä?

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta tai haluat tehdä muutoksia kuukausilahjoitukseesi, autamme mielellämme. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita numeroomme 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miten voin lopettaa kuukausilahjoituksen?

Voit lopettaa kuukausilahjoituksen tai laittaa sen tauolle milloin vain. Laita meille sähköpostia lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Minulla ei ole luottokorttia. Voinko silti liittyä kuukausilahjoittajaksi?

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi myös e-laskulla tai suoramaksulla. Liity lahjoittajaksi täällä ja lähetämme sinulle ohjeet e-laskun käynnistämiseksi.

Voinko tehdä lahjoittamisen lisäksi muuta?

Voit auttaa meitä tavoittamaan yhä enemmän lahjoittajia. Pyydä ystäväsi mukaan! Voit perustaa oman keräyksen Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/fund/solidaarisuus ja pyytää läheisiäsi lahjoittamaan syntymäpäivä- tai joululahjojen ostamisen sijaan. Arvostamme myös somejulkaisujemme jakamista, se auttaa meitä tavoittamaan yhä uusia ihmisiä. Löydät meidät Instagramista, Twitteristä, LinkedInistä ja YouTubesta.

Haluatko antaa aikaasi, ammattitaitoasi tai erityisosaamistasi paremman maailman rakentamiseksi? Laita viestiä solidaarisuus@solidaarisuus.fi