Etusivu » Ajankohtaiset » Blogi » Kehitysyhteistyön tuloksia ? kuvien kera

Kehitysyhteistyön tuloksia ? kuvien kera

 

”Kehitysyhteistyön tulosten esille tuominen on tärkeää, vaikka niiden mittaaminen onkin vaikeaa.” Näin totesi ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston uusi päällikkö Pekka Puustinen toukokuussa.

Solidaarisuudessa olemme samaa mieltä. Pyrimme aktiivisesti kertomaan kehitysyhteistyömme tuloksista sekä numeroin että ennen kaikkea toiminnasta hyötyvien ihmisten omien kertomusten ja kokemusten kautta.

Samalla ideoimme keinoja tehdä työmme tuloksia entistä näkyvämmiksi ja ymmärrettävämmiksi kaikille. Kerrottavaa riittää, sillä työ hyödyttää noin 150 000 ihmistä Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa.

Työn onnistumisen tärkein mittari on, miten ihmisten elämä parantuu sen avulla. Parhaiten tuloksia saavutetaan, kun paikalliset osallistuvat hankkeen joka vaiheeseen. Näin osaaminen jää heille, ja ihmiset voivat itse toimia köyhyyden voittamiseksi. Tämä on Solidaarisuuden toimintamalli.

 

Kestävät muutokset eivät  tapahdu käden käänteessä, tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä. Arvioimme jatkuvasti hankkeiden kulkua, tuloksia ja vaikuttavuutta.

Kehitysyhteistyön monisyiset prosessit ja luvut avautuvat ihan eri tavalla, kun niihin yhdistetään kuva. Kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja jopa enemmän, jos kuviin liitetään sana! Niinpä hyödynnämme infografiikkaa eli tiedon esittämistä visuaalisesti, helposti omaksuttavassa muodossa.

Kokosimme tasa-arvotyön viime vuoden saavutuksia Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Lisää tuloksia voi lukea joka hankkeen omalta verkkosivulta. Alkuun pääsee Mitä hankkeita toteutamme? -sivulta.

Anna-Sofia Joro
Kirjoittaja on Solidaarisuuden sähköisen viestinnän kehittäjä.

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »