Etusivu » Mitä teemme » Vaikuta vapaaehtoisena

Vaikuta vapaaehtoisena

Solidaarisuuden vapaaehtoisena olet mukana edistämässä naisten ja miesten tasa-arvoa sekä ihmisarvoista työtä kehitysmaissa. Tule mukaan – sinun työpanostasi tarvitaan, jotta yhä useampi perhe saa mahdollisuuden parempaan elämään!

Vapaaehtoiset ovat koko Solidaarisuuden voimavara. Voit valita alla olevista vaikuttamistavoista sinulle parhaimmat tavat toimia.

Pysyvä muutos alkaa sinusta

Kampanjavaikuttajana

voit järjestää kampanjoihin liittyviä pieniä tapahtumia ja flashmobeja, tulla lipaskerääjäksi ja järjestää omia keräyksiä. Tarvitsemme kampanjavaikuttajien työpanosta Silpomaton-kampanjassa. Kampanjoihin liittyvät tehtävät ovat tällä hetkellä pääosin pääkaupunkiseudulla.

 

Viestintävaikuttajana

voit tulla esittelemään Solidaarisuuden työtä ja Silpomaton-kampanjaa tapahtumien ständeille ja kirjoittaa ajankohtaisia blogeja. Tarvitsemme viestintävaikuttajien työpanosta ständeillä muun muassa opetusalan Educa-messuilla tammikuussa ja Maailma Kylässä -festivaalilla toukokuussa. Blogien kirjoittajat voivat poimia kirjoitusideoita blogilistastamme tai ehdottaa omia teemoja.

 

Solidaarisuuden Nenäpäivä-vapaaehtoisena

voit osallistua Nenäpäivätapahtumien ja lipaskeräyksen järjestämiseen. Tehtävät painottuvat kampanja-ajalle loka-marraskuuhun. Nenäpäivä-vapaaehtoisena pääset tekemään luovaa yhteistyötä osana paikkakuntasi Nenäjoukkoja yhdessä paikallisen Nenäpäiväkoordinaattorin, muiden järjestöjen vapaaehtoisten ja Ylen Nenätoimijoiden kanssa.

Solidaarisuuden pro bono -vapaaehtoisena

voit antaa asiantuntijuuttasi hyvään tarkoitukseen. Käännösosaamista tarvitsemme ruotsin, englannin, espanjan sekä somalin kielten kääntämisessä. Käännöstyöt ovat projektiluontoisia ja yleensä käännöksiä tarvitaan suomesta vieraalle kielelle.

Onko sinulla jotain muuta erityisosaamista, jota haluaisit antaa käyttöömme? Ota yhteyttä ja kerro osaamisestasi.

Koulutukset ja tapaamiset

Solidaarisuuden vapaaehtoisena voit kerryttää osaamistasi, oppia kehitysyhteistyöteemoistamme ja siitä, mitä kehitysyhteistyö käytännössä on. Tapaamisissa muun muassa suunnitellaan kampanjoita ja tulevia tehtäviä, kuullaan kehitysyhteistyöstä Solidaarisuuden asiantuntijoilta ja jaetaan ideoita hyvässä seurassa. Tapaamiset ja koulutukset ovat yhteisiä kaikille vapaaehtoisille.

Ilmoittaudu mukaan

Solidaarisuuden vapaaehtoiseksi pääset mukaan milloin vaan ottamalla yhteyttä sähköpostitse solidaarisuus@solidaarisuus.fi. Kerro viestissäsi mistä vapaaehtoistöistä olet kiinnostunut. Kerro myös nimesi, yhteystietosi ja paikkakuntasi, niin olemme sinuun yhteydessä.