Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Näyttelyllä kunnioitusta ihmisoikeuksien puolustajille

Näyttelyllä kunnioitusta ihmisoikeuksien puolustajille

 
”Tämänkaltaiset näyttelyt saavat meidät arvostamaan ja kunnioittamaan rohkeita ihmisoikeuksien puolustajia”, toteaa galleristi Kirsi Järvinen. Muutoksentekijät-näyttely Galleriapuoti Aistinjyvässä 5.7. asti.

Muutoksentekijät-näyttely on parhaillaan esillä Kauttualla, Galleriapuoti Aistinjyvässä. Näyttelyn viimeviikkoisia avajaisia juhlistettiin kutsuvieraiden seurassa. Tunnelma oli lämmin, mutta samalla myös tyttöjen sukuelinten silpomisteemasta liikuttunut.

Avajaisten tunnelman kruunasivat mukana olleet Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti sekä näyttelyn suunnitellut ja toteuttanut valokuvaaja-journalisti Meeri Koutaniemi. Kutsuvierailla olikin näin hieno mahdollisuus päästä kuulemaan ja keskustelemaan näyttelystä tärkeän aiheen parissa pitkäjänteisesti työskennelleen Koutaniemen kanssa.

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti ja kuvajournalisti Meeri Koutaniemi keskustelivat avajaisissa näyttelystä. Kuva: Kirsi Järvinen

Näyttelyn kautta vierailijat pääsevät tutustuman Solidaarisuuden Muutoksentekijöihin, jotka työskentelevät tyttöjen sukuelinten silpomisperinteen lopettamiseksi. Muutoksentekijät ovat ihmisiä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa, jotka kukin pyrkivät saamaan aikaan pysyvää muutosta oman vaikuttamiskanavansa kautta.

Meeri Koutaniemi katselee valokuvaansa Najah Mahamed Adenista ja Amal Ahmed Mohemoudista, jotka taistelevat silpomisperinnettä vastaan Somalimaassa. Kuva: Kirsi Järvinen

Galleriapuoti Aistinjyvän pitäjän Kirsi Järvisen mielestä näyttelyn vaikuttavuus perustuu sen upeisiin henkilökuviin ja väkeviin tositarinoihin niiden taustalla. Katsojat voivat nauttia sydämellisistä ja puhuttelevista kuvista päästen samalla lisäämään tietämystään monille yhä tuntemattomasta ongelmasta.

”Mahdollinen tietämättömyys ja ennakkoasenteet muuttuvat katsojan tutustuessa näyttelyyn”, Järvinen toteaa. Hän jatkaa, että ”tämänkaltaiset näyttelyt saavat meidät arvostamaan ja kunnioittamaan rohkeita ihmisoikeuksien puolustajia”.

Muutoksentekijät-näyttelyn tematiikka tekee siitä erityisen tärkeän ja ajankohtaisen.

”Haluan omalta osaltani tehdä pienen teon hyvän ja tärkeän asian puolesta jakamalla tietoa. Olen kiitollinen, että aiheeltaan äärimmäisen tärkeä näyttely saatiin Aistinjyvään”, Järvinen toteaa.

Avajaisten tunnelman kruunasi Meeri Koutaniemen läsnäolo avajaisissa. Kuva: Kirsi Järvinen

Näyttelyyn pääsee tutustumaan Galleriapuoti Aistinjyvässä 9.6. – 5.7. välisenä aikana.

Muutoksentekijät-näyttely on seuraavan kerran pääkaupunkiseudulla kulttuurikeskus Stoassa 12. – 27.9.

Stoan näyttelyn yhteydessä järjestetään myös kaikille avoin keskustelutilaisuus silpomisperinteestä tiistaina 25.9. klo 18–19. Tervetuloa!

teksti: Maiju Palosaari
kuvat: Kirsi Järvinen

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Vuoden 2017 aikana silpomisen vastainen työ juurtui yhä syvemmälle Keniassa. Silpomisen haitoista kertovien koulutusten lisäksi tehostimme tyttöjen turvaleirejä. Leirit tarjoavat turvaa sukuelinten silpomisen huippukausina, koulujen loma-aikaan.
Lue lisää »
Solidaarisuuden uusi vuosikertomus paljastaa, miten sitoutuneella ja tehokkaalla toimintatavalla on mahdollista tukea ihmisiä valtavissakin kriiseissä ja auttaa yhteisöjä puhumaan vaietuista ongelmista.
Lue lisää »
 
”Tämänkaltaiset näyttelyt saavat meidät arvostamaan ja kunnioittamaan rohkeita ihmisoikeuksien puolustajia”, toteaa galleristi Kirsi Järvinen. Muutoksentekijät-näyttely Galleriapuoti Aistinjyvässä 5.7. asti.
Lue lisää »
Solidaarisuus vetoaa yhdessä suomalaisten järjestöjen kanssa ulkoministeri Timo Soiniin, jotta Suomi ottaisi aktiivisesti kantaa Nicaraguan väkivaltaisuuksien lopettamiseksi ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.
Lue lisää »
Solidaarisuuden asiantuntijat keskustelivat Maailma kylässä -festivaalilla ihmisten kanssa muun muassa tyttöjen sukuelinten silpomisesta ja ilmastonmuutoksesta.
Lue lisää »
Nicaraguan kuohunta haittaa Solidaarisuuden ja kumppanien tekemää käsityöelinkeinojen kehitystyötä. Työ kuivan alueen pientilallisten ilmastokestävyyden parantamiseksi etenee sunnitelmien mukaan.
Lue lisää »