Etusivu » Ajankohtaiset » Blogi » Osaavat naiset kertoivat solidaarisuustekoja

Osaavat naiset kertoivat solidaarisuustekoja

 
Solidaarisuus osallistui lokakuun viimeisenä viikonloppuna Turun Osaava Nainen -messuille. Keräsimme noin sata uutta arjen hyvää tekoa Solidaarisuusteot-kampanjaamme.

 

”Kävin marjassa, jotta naapurini saisivat marjoja. Sen jälkeen naapurin rouva toi minulle perunoita ja sanoi, että ’potut maksetaan pottuina’. Hän tietää huumorintajuni, ja olemme olleet naapureina sovussa 50 vuotta.”

Tällaisen solidaarisuusteon eräs rouva kertoi meille pilke silmäkulmassa Osaava Nainen -messuilla.

Olin ensikertalaisena keräämässä arjen hyviä tekoja Solidaarisuusteot-kampanjaamme. Työn palkinto oli, että kampanjamme sai ihmiset huomaamaan, että kiireen pyörteissä ihmiset tekevät ja heille tehdään paljon hyviä tekoja. Kun taloudellinen tilanne on haastava ja ympäriltä kantautuu ikäviä uutisia taudeista, sodista ja korruptiosta, niin on tärkeää palauttaa mieleen, että suurin osa maailman ihmisistä tukee toisiaan arjen isoissa ja pienissä asioissa joka päivä. Solidaarisuus elää ja voi hyvin.

Tapasimme messuilla erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä, esimerkiksi kehitysyhteistyöstä kiinnostuneita nuoria sekä alan konkareita. Tuliaisiksi Helsinkiin toimme noin sata uutta solidaarisuustekoa. Solidaarisuustekoja jakaneet messuvieraat saivat kiitokseksi kampanjakassimme sekä Solidaarisuus-lehden, jonka teemana ovat naisten oikeudet.

Seuraavan kerran keräämme solidaarisuustekoja Educa-messuilla 24.?25.1., lämpimästi tervetuloa ständillemme! Jo sitä ennen voit koska vain käydä lukemassa koskettavia solidaarisuustekoja Suomesta ja maailmalta sekä jakaa omia solidaarisuustekojasi kampanjasivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

#solidaarisuusteot, #insatserförsolidaritet

Emilia Rodriguez
Kirjoittaja on Solidaarisuuden johdon ja viestinnän assistentti.

Kuvat: Tiia Koramo ja Emilia Rodriguez

 

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »