Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Silpomisen vastainen työ vahvistuu

Silpomisen vastainen työ vahvistuu

 
Vuoden 2017 aikana silpomisen vastainen työ juurtui yhä syvemmälle Keniassa. Silpomisen haitoista kertovien koulutusten lisäksi tehostimme tyttöjen turvaleirejä. Leirit tarjoavat turvaa sukuelinten silpomisen huippukausina, koulujen loma-aikaan.

Lue Solidaarisuuden vuosikertomus 2017

Kenialaiset vapaaehtoiset jatkoivat vuoden 2017 aikana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista työtä. 32 vapaaehtoista järjesti yhteensä yli 700 koulutusta ja keskustelutilaisuutta vuoden aikana.

Vuonna 2017 järjestimme yhteensä noin 1400 silpomisen haittoja käsittelevää tilaisuutta Keniassa.

40 vapaaehtoista opettajaa järjesti normaalin opetuksen lisäksi 107 silpomista käsittelevää tilaisuutta. Opettajien työ oli tärkeää lasten tavoittamisessa ja vahvisti kumppanijärjestöjen kouluissa levittämää viestiä.

Opimme, että panostamalla oppimiseen esimerkiksi kulttuurin kautta, silpomisen vastainen viesti vahvistui. Kouluissa kirjoituskilpailut, näytelmät ja väittelytilaisuudet olivat suosittuja.

Lomakaudet ovat silpomisen kannalta voimakkaita sesonkeja. Tytöt viedään silvottavaksi koulujen lomakausina huhti-, elo- tai joulukuussa, jotta tytöllä on aikaa toipua toimenpiteestä. Solidaarisuuden oli reagoitava koulujen lomien alkaessa lisääntyvään silpomisuhkaan. Solidaarisuuden kumppaneiden pilotoimat turvaleirit silpomisvaarassa oleville tytöille osoittautuivat toimivaksi malliksi.

Turvaleireillä tytöt saivat turvaa ja oppivat miksi heidän kehonsa on arvokas ilman silpomista. Mukana olivat myös pojat, jotka voivat tukea siskojaan ja muita tyttöjä yhteisössä. Loppujuhlaan osallistuivat lisäksi vanhemmat. Näin tavoitimme kokonaisia perheitä.

Turvaleirit toimivatkin vaihtoehtoisena siirtymäriittinä silpomisen sijaan.

Minä olen silpomaton

Rohkea sisar ja sinnikäs isoisä pelastivat Winnie Nohogun, 26, sukuelinten silpomiselta.

Sisko tunsi kehossaan silpomisen aiheuttaman kivun ja hän uhkasi äitiä: jos silvot pikkusiskon, minä kerron kaikille. Isoisä oli silpomisperinteen vastustaja ja muutenkin kannatti naisten koulutusta ja vapautta. Isoisällä oli valtava vaikutus siihen, että Winnie säästyi terältä. Lue Winnien koko tarina.

 

Tue työtämme tyttöjen silpomisen lopettamiseksi

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Vuoden 2017 aikana silpomisen vastainen työ juurtui yhä syvemmälle Keniassa. Silpomisen haitoista kertovien koulutusten lisäksi tehostimme tyttöjen turvaleirejä. Leirit tarjoavat turvaa sukuelinten silpomisen huippukausina, koulujen loma-aikaan.
Lue lisää »
Solidaarisuuden uusi vuosikertomus paljastaa, miten sitoutuneella ja tehokkaalla toimintatavalla on mahdollista tukea ihmisiä valtavissakin kriiseissä ja auttaa yhteisöjä puhumaan vaietuista ongelmista.
Lue lisää »
 
”Tämänkaltaiset näyttelyt saavat meidät arvostamaan ja kunnioittamaan rohkeita ihmisoikeuksien puolustajia”, toteaa galleristi Kirsi Järvinen. Muutoksentekijät-näyttely Galleriapuoti Aistinjyvässä 5.7. asti.
Lue lisää »
Solidaarisuus vetoaa yhdessä suomalaisten järjestöjen kanssa ulkoministeri Timo Soiniin, jotta Suomi ottaisi aktiivisesti kantaa Nicaraguan väkivaltaisuuksien lopettamiseksi ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.
Lue lisää »
Solidaarisuuden asiantuntijat keskustelivat Maailma kylässä -festivaalilla ihmisten kanssa muun muassa tyttöjen sukuelinten silpomisesta ja ilmastonmuutoksesta.
Lue lisää »
Nicaraguan kuohunta haittaa Solidaarisuuden ja kumppanien tekemää käsityöelinkeinojen kehitystyötä. Työ kuivan alueen pientilallisten ilmastokestävyyden parantamiseksi etenee sunnitelmien mukaan.
Lue lisää »