Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Silpomisen vastainen työ vahvistuu

Silpomisen vastainen työ vahvistuu

 
Vuoden 2017 aikana silpomisen vastainen työ juurtui yhä syvemmälle Keniassa. Silpomisen haitoista kertovien koulutusten lisäksi tehostimme tyttöjen turvaleirejä. Leirit tarjoavat turvaa sukuelinten silpomisen huippukausina, koulujen loma-aikaan.

Lue Solidaarisuuden vuosikertomus 2017

Kenialaiset vapaaehtoiset jatkoivat vuoden 2017 aikana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista työtä. 32 vapaaehtoista järjesti yhteensä yli 700 koulutusta ja keskustelutilaisuutta vuoden aikana.

Vuonna 2017 järjestimme yhteensä noin 1400 silpomisen haittoja käsittelevää tilaisuutta Keniassa.

40 vapaaehtoista opettajaa järjesti normaalin opetuksen lisäksi 107 silpomista käsittelevää tilaisuutta. Opettajien työ oli tärkeää lasten tavoittamisessa ja vahvisti kumppanijärjestöjen kouluissa levittämää viestiä.

Opimme, että panostamalla oppimiseen esimerkiksi kulttuurin kautta, silpomisen vastainen viesti vahvistui. Kouluissa kirjoituskilpailut, näytelmät ja väittelytilaisuudet olivat suosittuja.

Lomakaudet ovat silpomisen kannalta voimakkaita sesonkeja. Tytöt viedään silvottavaksi koulujen lomakausina huhti-, elo- tai joulukuussa, jotta tytöllä on aikaa toipua toimenpiteestä. Solidaarisuuden oli reagoitava koulujen lomien alkaessa lisääntyvään silpomisuhkaan. Solidaarisuuden kumppaneiden pilotoimat turvaleirit silpomisvaarassa oleville tytöille osoittautuivat toimivaksi malliksi.

Turvaleireillä tytöt saivat turvaa ja oppivat miksi heidän kehonsa on arvokas ilman silpomista. Mukana olivat myös pojat, jotka voivat tukea siskojaan ja muita tyttöjä yhteisössä. Loppujuhlaan osallistuivat lisäksi vanhemmat. Näin tavoitimme kokonaisia perheitä.

Turvaleirit toimivatkin vaihtoehtoisena siirtymäriittinä silpomisen sijaan.

Minä olen silpomaton

Rohkea sisar ja sinnikäs isoisä pelastivat Winnie Nohogun, 26, sukuelinten silpomiselta.

Sisko tunsi kehossaan silpomisen aiheuttaman kivun ja hän uhkasi äitiä: jos silvot pikkusiskon, minä kerron kaikille. Isoisä oli silpomisperinteen vastustaja ja muutenkin kannatti naisten koulutusta ja vapautta. Isoisällä oli valtava vaikutus siihen, että Winnie säästyi terältä. Lue Winnien koko tarina.

 

Tue työtämme tyttöjen silpomisen lopettamiseksi

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Haaveiletko työstä, jolla on syvempi merkitys ja jossa voit kehittyä talouden ammattilaisena? Solidaarisuus uudistaa taloushallintoaan ja lahjoittajapalveluaan. Tule ottamaan vastuu kasvuhakuisen järjestön talouden, lahjoittajapalvelun ja hallinnon perustehtävistä. Pääset osallistumaan myös…
Lue lisää »
Terveyskeskuksen johtaja Fadhya Mahamed Ege kertoo silpomisen vaaroista kaikille terveyskeskuksessa vieraileville, mutta näin ei ole aina ollut. Hänkin oli aiemmin yksi ympärileikkausperinteen kannattajista.
Lue lisää »
 
Haluamme, että avun tarpeessa olevat tytöt ja pojat sekä heidän perheensä tulevat aidosti kuulluiksi ja nähdyiksi. Meillä on suora yhteys paikallisyhteisöihin. Toimimme luotettavien ja osaavien paikallisten kumppaneiden kanssa.
Lue lisää »
Pieni Nima-tyttö on onnekas, sillä hänen isänsä ei aio silpoa omia tyttäriään.
Lue lisää »
Tyttöjen ympärileikkaus tapahtuu usein tytön äidin suostumuksella sosiaalisen paineen siivittämänä. Miesten hiljaisuus puolestaan ylläpitää traditiota yhteisöissä.
Lue lisää »
Seksuaalioikeusverkosto on suomalaisten ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja globaalia oikeudenmukaisuutta ajavien järjestöjen muodostama vaikuttajaverkosto, jota koordinoi Väestöliitto. Verkostossa toimivat Amnestyn Suomen osasto, Hivpoint, Ihmisoikeusliitto, Kehys, Monika-Naiset liitto, Naisjärjestöjen keskusliitto, Nytkis, Plan International Suomi, Seta, Sexpo, Solidaarisuus, Suomen UN Women, Suomen World Vision, Vammaiskumppanuus ja Väestöliitto.
Lue lisää »