Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Silpomisen vastainen työ vahvistuu

Silpomisen vastainen työ vahvistuu

 
Vuoden 2017 aikana silpomisen vastainen työ juurtui yhä syvemmälle Keniassa. Silpomisen haitoista kertovien koulutusten lisäksi tehostimme tyttöjen turvaleirejä. Leirit tarjoavat turvaa sukuelinten silpomisen huippukausina, koulujen loma-aikaan.

Lue Solidaarisuuden vuosikertomus 2017

Kenialaiset vapaaehtoiset jatkoivat vuoden 2017 aikana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaista työtä. 32 vapaaehtoista järjesti yhteensä yli 700 koulutusta ja keskustelutilaisuutta vuoden aikana.

Vuonna 2017 järjestimme yhteensä noin 1400 silpomisen haittoja käsittelevää tilaisuutta Keniassa.

40 vapaaehtoista opettajaa järjesti normaalin opetuksen lisäksi 107 silpomista käsittelevää tilaisuutta. Opettajien työ oli tärkeää lasten tavoittamisessa ja vahvisti kumppanijärjestöjen kouluissa levittämää viestiä.

Opimme, että panostamalla oppimiseen esimerkiksi kulttuurin kautta, silpomisen vastainen viesti vahvistui. Kouluissa kirjoituskilpailut, näytelmät ja väittelytilaisuudet olivat suosittuja.

Lomakaudet ovat silpomisen kannalta voimakkaita sesonkeja. Tytöt viedään silvottavaksi koulujen lomakausina huhti-, elo- tai joulukuussa, jotta tytöllä on aikaa toipua toimenpiteestä. Solidaarisuuden oli reagoitava koulujen lomien alkaessa lisääntyvään silpomisuhkaan. Solidaarisuuden kumppaneiden pilotoimat turvaleirit silpomisvaarassa oleville tytöille osoittautuivat toimivaksi malliksi.

Turvaleireillä tytöt saivat turvaa ja oppivat miksi heidän kehonsa on arvokas ilman silpomista. Mukana olivat myös pojat, jotka voivat tukea siskojaan ja muita tyttöjä yhteisössä. Loppujuhlaan osallistuivat lisäksi vanhemmat. Näin tavoitimme kokonaisia perheitä.

Turvaleirit toimivatkin vaihtoehtoisena siirtymäriittinä silpomisen sijaan.

Minä olen silpomaton

Rohkea sisar ja sinnikäs isoisä pelastivat Winnie Nohogun, 26, sukuelinten silpomiselta.

Sisko tunsi kehossaan silpomisen aiheuttaman kivun ja hän uhkasi äitiä: jos silvot pikkusiskon, minä kerron kaikille. Isoisä oli silpomisperinteen vastustaja ja muutenkin kannatti naisten koulutusta ja vapautta. Isoisällä oli valtava vaikutus siihen, että Winnie säästyi terältä. Lue Winnien koko tarina.

 

Tue työtämme tyttöjen silpomisen lopettamiseksi

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

"Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä", Meeri Koutaniemi kertoo Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystään.
Lue lisää »
Terveydenhuollon ammattilaiset silpovat tyttöjä salaa sairaaloissa ja yksityisillä klinikoilla, joissa leikkaukset tehdään nopeasti eikä niistä jää jälkeä asiakirjoihin.
Lue lisää »
 
Haemme Helsingin tiimiimme energistä ja tuloshakuista varainhankinta- ja viestintäjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.
Lue lisää »
"Maapallolla on lukuisia vääryyksiä ja epäkohtia. Usein niistä kärsivät erityisesti naiset ja tytöt. Solidaarisuuden silpomattomuustyöhön lahjoittaminen on satsaus väkivallattomaan, vakaampaan, vauraampaan tulevaisuuteen laajoille ihmisyhteisöille esimerkiksi Somalimaassa ja Keniassa."
Lue lisää »
Sukuelinten silpominen on monelle tytölle ja naiselle edelleen arkipäivää. Kammottava perinne on jatkunut maassa jo tuhansia vuosia, mutta vihdoin tunnelin päässä alkaa häämöttää valoa – kiitos Nimo Ibrahim Abdin kaltaisten vapaaehtoistyöntekijöiden, jotka kiertävät ympäri kotimaataan kertomassa ihmisille silpomisen haittavaikutuksista.
Lue lisää »
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!
Lue lisää »