Etusivu » Ajankohtaiset » Blogi » Solidaarisuuden vapaaehtoiset ’globbasivat’ kansanedustajia

Solidaarisuuden vapaaehtoiset ’globbasivat’ kansanedustajia

 

Solidaarisuus oli viime perjantaina mukana Kepan järjestämässä Painavaa asiaa -tapahtumassa Eduskuntatalon edessä.

Koleasta ilmasta huolimatta paikalle saapui runsas joukko globaaleista teemoista lobbaavia kansalaisia eli globbareita sekä koululaisryhmiä ja satunnaisia ohikulkijoita.

Kansanedustajista hieman alle puolet pistäytyi paikalla kuulemassa, mitä globbareilla oli sanottavanaan kehitysyhteistyöstä ja siihen liittyvistä teemoista.

Kansanedustajilla oli myös mahdollisuus allekirjoittaa lupauskortti, ja näin luvata toimia johdonmukaisemman politiikan edistämiseksi ja globaalin köyhyyden poistamiseksi. Eri vaalipiirien teltoissa oli kuultavissa ilahduttavan paljon rakentavaa keskustelua, vaikka kaikista lupauksista eivät globbarit ja kansanedustajat päässeetkään yhteisymmärrykseen.

Solidaarisuus näkyi ja kuului tapahtumassa. Kansanedustajille jaettavaan tietopakettiin oli koottu järjestöjen teemoja ja tavoitteita, ja Solidaarisuuden tavoitteessa korostettiin sukupuolten välisen tasa-arvon tärkeyttä.

Lisäksi Helsingin vaalipiirin teltassa pyöri Solidaarisuuden video ugandalaisen kumppanijärjestömme COFCAWEn kanssa toteutetusta seksuaaliterveyshankkeesta. Tämän sekä muita videoitamme voi katsoa Solidaarisuuden Youtube-tililtä.

Mukana olivat myös Solidaarisuuden vapaaehtoiset Kauko Keskisärkkä Oulusta ja Linda Venetkoski Rovaniemeltä. Pitkää matkaa pohjoisesta ei taitettu turhaan, sillä he pääsivät jututtamaan useampaakin kansanedustajaa kehitysyhteistyöhön liittyvistä teemoista.

’’Vastaanotto oli vaihtelevaa, mutta suurimmaksi osaksi myönteistä’’, Kauko kertoi.

Suuret kiitokset vapaaehtoisille ja kaikille tapahtumassa mukana olleille!

Lue Vapaaehtoistyöntekijäksi-verkkosivultamme lisää vapaaehtoistyöstä Solidaarisuudessa.

Amanda Majakulma

Kirjoittaja on Solidaarisuuden johdon ja viestinnän assistentti.

Kuva: Amanda Majakulma

 

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »