Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Solidaarisuus vaatii: Suomi mukaan yritysvastuun ykkösketjuun

Solidaarisuus vaatii: Suomi mukaan yritysvastuun ykkösketjuun

 
Yritykset, ammattiliitot ja järjestöt kirittävät Suomea säätämään yritysvastuulain - #ykkösketjuun-kampanja käynnistyy tänään.

Solidaarisuus parantaa Somalimaassa ja Nicaraguassa köyhien käsityöläisten ja maanviljelijöiden yritystoiminnan kannattavuutta. Naisilla on lähtökohtaisesti vähän vaikutusmahdollisuuksia omaan elämäänsä. Naisten asema tekstiiliteollisuuden ja maatalouden pitkissä toimitusketjuissa on huono. Alhaisten palkkojen lisäksi naiset joutuvat miehiä useammin väkivallan uhreiksi työssään.

Köyhimmillä alueilla pienyrittäjät voivat menettää toimeentulonsa kokonaan, kun epäreilulla tavalla tuotetut, halvat tuotteet valtaavat markkinat.

Solidaarisuus haluaa, että Suomi säätää yritysvastuulain, joka velvoittaisi suomalaiset yritykset kehittämään hankintaketjujen ihmisoikeusvastuuta ja omalta osaltaan edistämään tavoitetta poistaa köyhyys maailmasta.

Monet yritykset noudattavat jo nyt ihmisoikeusperiaatteita. Hankintaketjujen läpinäkyvyys ja vastuullisuus ovat kuluttajan, tavarantoimittajan sekä ketjujen alimmassa päässä olevien, usein maailman köyhimpien etu. Ranskassa, Sveitsissä ja Alankomaissa on jo lähdetty säätämään yrityksille sitovaa ihmisoikeuksia koskevaa huolellisuusvelvoitetta.

#Ykkösketjuun-kampanja kutsuu kaikki suomalaiset mukaan. Kampanjan verkkosivuilla tukensa laille voivat ilmoittaa niin eduskuntavaaliehdokkaat, yritykset, järjestöt kuin yksityishenkilötkin.

Lue lisää #ykkösketjuun-kampanjasta.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Tyttöjen ympärileikkaus tapahtuu usein tytön äidin suostumuksella sosiaalisen paineen siivittämänä. Miesten hiljaisuus puolestaan ylläpitää traditiota yhteisöissä.
Lue lisää »
Seksuaalioikeusverkosto on suomalaisten ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja globaalia oikeudenmukaisuutta ajavien järjestöjen muodostama vaikuttajaverkosto, jota koordinoi Väestöliitto. Verkostossa toimivat Amnestyn Suomen osasto, Hivpoint, Ihmisoikeusliitto, Kehys, Monika-Naiset liitto, Naisjärjestöjen keskusliitto, Nytkis, Plan International Suomi, Seta, Sexpo, Solidaarisuus, Suomen UN Women, Suomen World Vision, Vammaiskumppanuus ja Väestöliitto.
Lue lisää »
 
Yritykset, ammattiliitot ja järjestöt kirittävät Suomea säätämään yritysvastuulain - #ykkösketjuun-kampanja käynnistyy tänään.
Lue lisää »
Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseen tarvitaan naisia ja miehiä. Miehet pitää nähdä naisten liittolaisina, jotka ymmärtävät myös luopua vallastaan ja antaa tilaa naisille.
Lue lisää »
"Erityisen tärkeää minulle on kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä."
Lue lisää »
"Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä", Meeri Koutaniemi kertoo Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystään.
Lue lisää »