Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » TIEDOTE 1.9.2011

TIEDOTE 1.9.2011

 

Solidaarisuus toimii! -kampanja:
KEHITYSYHTEISTYÖN LAATU SYNTYY OSAAMISESTA

Kehitysyhteistyön laatuun kannattaa panostaa. Talouden tiukentuessa kestävät ratkaisut kantavat. Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus korostaa Solidaarisuus toimii! -kampanjassaan osaamisen tärkeyttä. Paikalliset kumppanit ovat avainasemassa kauaskantoisten tulosten takaamiseksi.

Solidaarisuus toimii! -kampanja kannustaa kaikkia suomalaisia käynnistämään Solidaarisuuden osaamisketjun, joka kantaa kauas ja vaikuttaa pitkään. Solidaarisuuden kautta on mahdollista tukea esimerkiksi nuorten seksuaaliterveyskasvatusta Ugandassa, käsitöiden markkinointia Nicaraguassa, lukutaito-opetusta naisille tai yrityskoulutusta nuorille Somalimaassa sekä muuta pitkäntähtäimen kehitystä toimeentulon ja tasa-arvon edistämiseksi.

– Pysyvät muutokset – ihmisissä, yhteisöissä – tapahtuvat hitaasti osallistumiseen pohjautuvan oivalluksen kautta. Kerran opittu taito pysyy. Ihmisten kautta osaaminen lisääntyy yhteisöissä. Niin solidaarisuus toimii! Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Aysu Shakir-Corbishley kiteyttää.

Yli 40 vuotta kehitysyhteistyötä tehneen Solidaarisuus-järjestön kokemus osoittaa, että laadukas kehitysyhteistyö syntyy hyödyntämällä kohdemaiden kumppanijärjestöjen osaamista. Solidaarisuuden tuki kanavoidaan suoraan paikallisille kumppaneille, jolloin heidän ja hankkeiden osallistujien osaaminen vahvistuu ja tukee paikallista kansalaisyhteiskuntaa.

Solidaarisuuden hankkeista hyötyvät osallistuvat niiden suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Molemminpuolinen luottamus vahvistaa asiantuntemusta. Laatuun tarvitaan resursseja.

Luottokumppaneidensa kanssa Solidaarisuuden on mahdollista tarttua sensitiivisiin haasteisiin kuten tyttöjen sukuelinten silpomisen ehkäisemiseen Somalimaassa, HIV-AIDS- tietoisuuden edistämiseen Ugandassa, perheväkivallan vastaiseen työhön Venäjän Karjalassa sekä osuuskuntien tuotantomenetelmien kehittämisen kautta kansalaisyhteiskunnan tukemiseen Nicaraguassa.

– Solidaarisuus on onnistunut tuloksellisesti yhdistämään naisten ja miesten välisen tasa-arvon sekä ihmisarvoisen työn ja kestävän toimeentulon tukemisen Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Tämä yhdistelmä vahvistaa osaamista kestävästi, sillä molempia tarvitaan köyhyyden vähentämiseksi. Ihmiset saavat voimaa ja mahdollisuuksia oman elämänsä ja yhteisönsä toiminnan parantamiseksi, Solidaarisuuden ohjelmapäällikkö Jonna Haapanen painottaa.

Käynnistä Solidaarisuuden osaamisketju. Toimi heti! www.solidaarisuustoimii.fi

LISÄTIETOJA:
Toiminnanjohtaja Aysu Shakir-Corbishley
p. 040 559 3678, aysu.shakir-corbishley@solidaarisuus.fi
Viestintäpäällikkö Siru Aura
p. 09 759 97318, siru.aura@solidaarisuus.fi

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
 
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »
Kolmen tyttären isän unelmana on, ettei yhdenkään tytön tarvitsisi joutua silvotuksi. Ei nyt joulunpyhien alla, eikä muinakaan ajankohtina. ”Visiomme on kasvattaa silpomaton sukupolvi ja saada silpomisperinne lopulliseen päätökseensä”, kertoo Bernard…
Lue lisää »
Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »