Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » TIEDOTE 2.12.2011

TIEDOTE 2.12.2011

 

Temaattisten ohjelmien arviointi toi esille tasaisen laadun ja vahvan kumppanuuden:Solidaarisuuden työ on tuloksellista ja tarkoituksenmukaista

Solidaarisuuden temaattisten ohjelmien – sukupuolten välinen tasa-arvo sekä työ ja toimeentulo – arviointi toi esille Solidaarisuuden kehitysyhteistyön tasaisen laadun, tuloksellisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden. Solidaarisuuden pitkäaikaisten kumppanuussuhteiden merkitys laadun edistämisessä korostui.

Tutkija Maria Suoheimon tekemä ulkopuolinen arviointi Solidaarisuuden ohjelmatyöstä selvitti temaattisten ohjelmien tarkoituksenmukaisuutta ja tuloksellisuutta kolmessa kumppanimaassa: Ugandassa, Nicaraguassa ja Somalimaassa ohjelmakaudella 2007-2011. Lisäksi selvitettiin ohjelmatyön johdonmukaisuutta sekä sisäistä synergiaa.

– Solidaarisuus tekee ammattimaista ja laadukasta kehitysyhteistyötä ohjelmiensa kautta. Solidaarisuuden kehitysyhteistyön käytännöt ovat yhtenäiset ja hyvä laatu läpäisee tasaisesti kaiken toiminnan, arvioinnin laatinut Maria Suoheimo toteaa.

Arvioinnin mukaan Solidaarisuuden ohjelmatyö on tarkoituksenmukaista niin järjestön arvojen kuin käytännön hanketyön kannalta – kaikki arvioidut neljä Solidaarisuuden valitsemaa esimerkkihanketta kohdentuivat toimintaympäristönsä relevantteihin ongelmiin.

Solidaarisuuden kaikissa kohdemaissa työskentelee suomalainen maakoordinaattori, joka seuraa ja tukee paikallisten kumppaneiden toteuttamaa hanketyötä. Solidaarisuuden ja sen kumppanuusjärjestöjen luottamuksellinen yhteistyö korostui arvioinnissa merkittävänä voimavarana:

– Maakoordinaattoreita arvostettiin kentällä todellisina kumppaneina ja kanssakulkijoina. He antoivat Solidaarisuudelle kasvot. Se on merkittävää yhteiskunnissa, joissa kaikki perustuu toisten tuntemiselle ja henkilökohtaiselle vuorovaikutukselle.

– Solidaarisuus on onnistunut löytämään oikeat kumppanit, joiden kanssa se tekee oikeita asioita. Kumppanuus on niin vahvaa ja joustavaa, että kentällä on lupa myös erehtyä ja korjata suuntaa. Se on kehitysyhteistyön ydin – yhdessä oppiminen mahdollistaa parhaisiin tuloksiin johtavat pitkät kehityskaaret, Suoheimo kuvaa.

– Moni järjestö sanoo tekevänsä tasa-arvotyötä, mutta Solidaarisuus myös tekee sitä ihan läpikotaisesti, Suoheimo toi esille.

Lähestymisperiaatteiltaan kehittävä arviointi kannusti Solidaarisuutta muun muassa synergian, kehitysvision ja ohjelmatason tuloksellisuuden mitattavuuden kehittämiseen, jolle Suoheimo näki hyvät edellytykset:

– Solidaarisuudella on jatkuva aktiivinen kehittämisvire!

LISÄTIETOJA:
Ohjelmapäällikkö Jonna Haapanen, p. 050 560 6631, jonna.haapanen@solidaarisuus.fi www.solidaarisuus.fi

Lue arvioinnin tiivistelmä täältä.

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
 
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »
Kolmen tyttären isän unelmana on, ettei yhdenkään tytön tarvitsisi joutua silvotuksi. Ei nyt joulunpyhien alla, eikä muinakaan ajankohtina. ”Visiomme on kasvattaa silpomaton sukupolvi ja saada silpomisperinne lopulliseen päätökseensä”, kertoo Bernard…
Lue lisää »
Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »