Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » TIEDOTE 3.5.2012

TIEDOTE 3.5.2012

 

Solidaarisuuden Tositoimilla kohti tasa-arvoa -seminaari 10.5.2012:
Tasa-arvoon tarvitaan erityistoimia!

Sukupuolten välisen tasa-arvon toteutuminen edistää kiistatta sosiaalista ja taloudellista kehitystä. Silti naisten syrjintä on jokapäiväistä ja maailmanlaajuista.

– Tasa-arvon edistäminen onnistuu vain, jos sitä tehdään kokonaisvaltaisesti ja pitkäjänteisesti. Läpileikkaavuuden lisäksi tarvitaan erillisiä tasa-arvo-ohjelmia tai -hankkeita, joilla on selkeät tavoitteet, mittarit sekä riittävästi resursseja, Solidaarisuuden tasa-arvo-ohjelman koordinaattori Milla Mäkinen-Pottiher painottaa.

Solidaarisuuden Tositoimilla kohti tasa-arvoa -seminaarin 10.5.2012 aiheita ovat tasa-arvon edistämisen keinot, onnistumiset ja solmukohdat.

Solidaarisuus edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa kaikessa kehitysyhteistyössään Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa varmistamalla tasa-arvon läpileikkaavuuden järjestön työ ja toimeentulo -ohjelmassa sekä toteuttamalla tasa-arvo-ohjelman kautta kohdemaiden erityisiin tasa-arvon haasteisiin vastaavia hankkeita. Työllä vahvistetaan erityisesti naisten taloudellista toimeentuloa, seksuaalioikeuksien toteutumista sekä yhteiskunnallista osallistumista.

Solidaarisuus tukee muun muassa kansainvälisesti palkitun kumppanijärjestönsä Concern for Children and Women Empowerment:in (COFCAWE) toteuttamaa koulutusta hiv/aidsista koululaisten, koulun ulkopuolelle jääneiden nuorten, vanhempien, opettajien ja uskonnollisten johtajien parissa. COFCAWE:n toiminnanjohtajan Catherine Othienon mukaan seksuaalioikeuksien toteutuminen on inhimillisen kehityksen ydintekijä. Järjestön tekemän selvityksen mukaan tyttöjen ja poikien seksuaalikokemukset ovat Ugandassa hyvin varhaisia.

– Lapset tarvitsevat oikeaa tietoa seksistä ja sukupuolitautien ja hiv/aidsin välttämisestä. Parasta on, kun lapset ja nuoret ovat oikeasti pystyneet keskustelemaan kohtaamistaan ongelmista ja halunneet tietää, miten he voivat välttää niitä. Tämä voi johtaa asennemuutokseen, painottaa Othieno.

Solidaarisuuden seminaarissa 10.5. kuulemme myös CEDAW-komitean jäsenen, professori Niklas Bruunin avausluennon sekä dosentti Elina Vuolan luennon aiheesta uskonto, arvot ja kehitys tasa-arvon näkökulmasta. Yhteiskuntavaikuttaja Nasima Razmyarin vetämässä paneelikeskustelussa pohdimme, miten läpileikkaavuus ja erityistoimet ovat toimineet tasa-arvon edistämisen keinoina käytännön kehitysyhteistyössä sekä suomalaisessa työelämässä. Mukana keskustelemassa ovat tasa-arvoasioiden neuvonantaja Petra Auer ulkoasiainministeriöstä, palvelusektorin johtaja Tuovi Orpana ammattiliitto Prosta, kehittämispäällikkö Jussi Pulli Ensi- ja turvakotien liitosta sekä Solidaarisuuden maakoordinaattori Jukka Pakkala Nicaraguasta.

Seminaarin jälkeen kello 16.15–17.00 elokuvaohjaaja Iiris Härmä näyttää välähdyksiä tekeillä olevasta dokumenttielokuvastaan uskonnollisten johtajien parissa Solidaarisuuden hankkeessa Ugandassa. Lisäksi kuuntelemme Maailma-kuoroa Saara Launion johdolla.

Seminaari on maksuton. Ohjelma löytyy verkkosivuiltamme. Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan seminaaria. Ilmoittautumiset osoitteeseen: siru.aura(at)solidaarisuus.fi

LISÄTIETOJA:

Solidaarisuuden tasa-arvo-ohjelman koordinaattori Milla Mäkinen-Pottiher

p. 050 539 9210, milla.makinen-pottiher (at) solidaarisuus.fi

Haastattelupyynnöt ja kuvamateriaali: Viestintäpäällikkö Siru Aura

p. 050 366 3000, siru.aura (at) solidaarisuus.fi

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä ihmisarvoista työtä ja kestävää toimeentuloa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö sekä Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen.

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
 
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »
Kolmen tyttären isän unelmana on, ettei yhdenkään tytön tarvitsisi joutua silvotuksi. Ei nyt joulunpyhien alla, eikä muinakaan ajankohtina. ”Visiomme on kasvattaa silpomaton sukupolvi ja saada silpomisperinne lopulliseen päätökseensä”, kertoo Bernard…
Lue lisää »
Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »