Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » TIEDOTE: SOK tukee Solidaarisuuden osuuskuntien kehitystyötä Ugandassa

TIEDOTE: SOK tukee Solidaarisuuden osuuskuntien kehitystyötä Ugandassa

 

SOK alkaa tukea Solidaarisuuden kautta pienviljelijöiden osuuskuntien vahvistamista Ugandassa. Tuki osuuskunnille välitetään suoraan uuden verkkopohjaisen Bank4Hope -lahjoituskanavan kautta.

– On hienoa, että merkittävä suomalainen osuuskunta näyttää asiakasomistajilleen mallia ja lähtee tukemaan köyhyyden vähentämistä Ugandassa juuri Solidaarisuuden osuustoimintahankkeen avulla, iloitsee Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Miia Nuikka.

Solidaarisuus tukee Ugandassa pienviljelijöiden tuottajaosuuskuntia viljelymenetelmiä tehostamalla sekä tuotteiden markkinointimahdollisuuksia parantamalla. Monipuolisen koulutuksen ja osuuskuntalaisten yhteistoiminnan avulla viljelijäperheiden hyvinvointi lisääntyy, kun sadoista riittää paremmin sekä omiin tarpeisiin että myyntiin.

SOK aloittaa Solidaarisuuden osuuskuntahankkeen tukemisen YK:n julistaman kansainvälisen osuustoimintavuoden innoittamana: 

– Suomessa, maailman osuustoiminnallisessa maassa, on yhdessä yrittämisen hyvinvointia luovat mahdollisuudet otettu hyötykäyttöön jo yli sata vuotta sitten.  Kehittyvissä maissa osuustoiminnalla on vielä tehtävää. Toivomme, että paikalliset ihmiset ja yhteisöt Myanzin alueella löytävät yhdessä tekemisen kautta uusia mahdollisuuksia luoda taloudellista ja sosiaa-lista hyvinvointia. Erityisesti haluamme panostaa kestävän ruoantuotannon lisäämiseen, johtaja Suso Kolesnik SOK:lta kertoo.

Yhteistyö Solidaarisuuden kanssa merkitsee SOK:lle mahdollisuutta vaikuttaa omalla panoksella isoihin asioihin:

-Tämän päivän kauppa on hyvin kansainvälistä ja vaikutussuhteet esimerkiksi ruoan tuotannon ja saatavuuden haasteissa kulkevat yli kansakuntien rajojen. On kaikkien etu ajatella asioita globaalissa, yhteisessä mittakaavassa, Suso Kolesnik painottaa.

Bank4Hope mahdollistaa seurannan reaaliajassa

SOK:n tuki ugandalaisille osuuskunnille välitetään uuden Bank4Hope -lahjoituskanavan kautta. Siinä kuka tahansa lahjoittaja voi seurata reaaliajassa oman apunsa perillemenoa sekä saada tarkkaa palautetta avustusvarojen käyttökohteista ja -tarkoituksista, myös suoraan hyödynsaajalta itseltään.

– Lahjoittaja voi näin itse nähdä ja vakuuttua siitä, että apu menee todella perille ja pienikin apu vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään. Solidaarisuus on erittäin luotettava ja laadukas järjestö ja SOK:n sponsoroimana saimme sen mukaan Bank4Hopeen. SOK:lle Bank4Hope tarjoaa konkreettisen tavan osallistua kansainvälisen vastuun tekemiseen niin, että hyväntekemisestä on mahdollista saada jatkuvasti päivittyvää palautetta Ugandasta. Tällainen yhteistyökuvia hyödyttää kaikkia osapuolia, Bank4Hopen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Joel Takala korostaa.

Nyt kun Solidaarisuus on mukana Bank4Hopessa, kuka tahansa voi lahjoittaa sen kautta säännöllisesti ugandalaisten osuus-kuntien kehitystyöhön.

– Bank4Hope on upea suomalainen varainhankinnan innovaatio, jolla on selkeästi kansainvälistä potentiaalia. Tässä nettipohjaisessa systeemissä Solidaarisuuden kehitysyhteistyön tukemisesta voi nyt kiinnostua kuka tahansa missä päin maailmaa tahansa. Haluamme antaa tukijoillemme erilaisia tapoja osallistua, sanoo Miia Nuikka Solidaarisuudesta.

LISÄTIETOJA:
Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Miia Nuikka, p.040 518 4345, miia.nuikka@solidaarisuus.fi
Solidaarisuuden ohjelmakoordinaattori Teemu Sokka, p.050 522 2354, teemu.sokka@solidaarisuus.fi
SOK Maine ja vastuullisuus, johtaja Suso Kolesnik, p.050 388 3188, suso.kolesnik@sok.fi
Bank4Hope:n markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Joel Takala, p.0400 773094, joel.takala@aspectus.fi

Lue lisää:
Solidaarisuuden osuuskuntien kehityshanke Ugandassa
Bank for Hope
S-kanava.fi

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
 
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »
Kolmen tyttären isän unelmana on, ettei yhdenkään tytön tarvitsisi joutua silvotuksi. Ei nyt joulunpyhien alla, eikä muinakaan ajankohtina. ”Visiomme on kasvattaa silpomaton sukupolvi ja saada silpomisperinne lopulliseen päätökseensä”, kertoo Bernard…
Lue lisää »
Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »