Etusivu » Ajankohtaiset » Osaajat kertovat » Tohtori Pentti Arajärvi, tukija

Tohtori Pentti Arajärvi, tukija

 

”Osaaminen on ihmiselle elinikäinen investointi.”

Inhimillisen pääoman vahvistaminen innostaa

Tohtori Pentti Arajärvi lähti aikoinaan tukemaan Solidaarisuutta 70-luvun prosenttiliikkeen innostamana. Hän on myös omin silmin vakuuttunut Solidaarisuuden työn tuloksista esimerkiksi Nicaraguassa. Arajärveä innostaa osaamisen – inhimillisen pääoman – vahvistaminen, joka on keskeistä Solidaarisuuden työssä:

”On tärkeä periaate, että autetaan ihmiset alkuun, mutta ei jätetä heitä avun varaan – opetetaan kalastamaan eikä anneta kalaa. Suomi on nostettu koulutuksen avulla. On vaikeaa nähdä muuta ratkaisua kehitysmaissakaan. Osaaminen ja terveys ovat keskeistä. Osaaminen on ihmiselle elinikäinen investointi. Emme voi irrottautua maailmasta. Se mitä Nicaraguassa tai Somalimaassa tapahtuu, vaikuttaa Suomessakin”, Pentti Arajärvi kertoo.

Ryhdy sinäkin Solidaarisuuden tukijaksi lahjoittamalla valitsemallasi tavalla >>>

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »