Etusivu » Ajankohtaiset » Osaajat kertovat » Tohtori Pentti Arajärvi, tukija

Tohtori Pentti Arajärvi, tukija

 

”Osaaminen on ihmiselle elinikäinen investointi.”

Inhimillisen pääoman vahvistaminen innostaa

Tohtori Pentti Arajärvi lähti aikoinaan tukemaan Solidaarisuutta 70-luvun prosenttiliikkeen innostamana. Hän on myös omin silmin vakuuttunut Solidaarisuuden työn tuloksista esimerkiksi Nicaraguassa. Arajärveä innostaa osaamisen – inhimillisen pääoman – vahvistaminen, joka on keskeistä Solidaarisuuden työssä:

”On tärkeä periaate, että autetaan ihmiset alkuun, mutta ei jätetä heitä avun varaan – opetetaan kalastamaan eikä anneta kalaa. Suomi on nostettu koulutuksen avulla. On vaikeaa nähdä muuta ratkaisua kehitysmaissakaan. Osaaminen ja terveys ovat keskeistä. Osaaminen on ihmiselle elinikäinen investointi. Emme voi irrottautua maailmasta. Se mitä Nicaraguassa tai Somalimaassa tapahtuu, vaikuttaa Suomessakin”, Pentti Arajärvi kertoo.

Ryhdy sinäkin Solidaarisuuden tukijaksi lahjoittamalla valitsemallasi tavalla >>>

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »
 
Kenialaisen opettajan Johnson Mokua Mosen taidekerhossa lapset käsittelevät silpomisperinteen nostattamia tunteita ja levittävät tietoa lasten oikeuksista seinämaalauksilla.
Lue lisää »
Tyttöjen sukuelinten silpomiseen liittyvät uskomukset istuvat tiukassa ja ylläpitävät perinnettä. Silpomisen uskotaan olevan tytölle hyväksi.
Lue lisää »
Tyttöjen sukuelinten silpominen on perinteisesti ollut siirtymäriitti tytöstä naiseksi. Solidaarisuuden turvaleireillä Keniassa opetetaan, että naiseksi voi kasvaa ilman silpomista.
Lue lisää »
Rachel Ongiri pakotettiin 12-vuotiaana jonoon muiden kylän tyttöjen kanssa. Heidän sukuelimensä silvottiin veistä ja partakoneen terää käyttäen. Ei ollut mitään mahdollisuutta paeta.
Lue lisää »