Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

 
Solidaarisuus osallistui tänä vuonna 800 nuorelle järjestetylle Unelmafoorumi-nuorisofestivaalille.

Espoossa järjestetty Unelmafoorumi keräsi tänään satoja yläkoululaisia ja opettajia eri puolilta Suomea yhteen. Nuorisofestivaali tarjosi kohtaamispaikan nuorille, yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille.

Festivaalilla oli aamupäivällä sekä ulkona että sisällä kymmeniä Unelmapisteitä, joilla nuoret pääsivät unelmoimaan, kokeilemaan uutta ja haastamaan itseään. Unelmapisteillä saattoi esimerkiksi hypätä virtuaalitodellisuuteen pohtimaan tulevaisuuden työpaikkoja yhdessä tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa, hylätä omat ennakkoluulonsa Pakolaisavun vaihtopisteellä ja päästää oman luovuutensa valloilleen muraali- ja sarjakuvataiteilijana.

Unelmafoorumi tarjosi nuorille, yrityksille ja järjestöille luontevan kohtaamisympäristön.

Myös Solidaarisuus oli tänä vuonna mukana omalla Unelmapisteellä, jossa oli esillä palkitun valokuvajournalisti Meeri Koutaniemen ikuistamat koskettavat tarinat ja valokuvat Muutoksentekijöistä eli Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöistä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa.

Muutoksentekijöihin kuuluu niin vapaaehtoisia, vertaiskouluttajia, paikallisten järjestöjen työntekijöitä, yhteisöjen avainhenkilöitä kuin silpomisen vastaisen työn tukijoita, jotka haluavat olla mukana lopettamassa tyttöjen sukuelinten silpomisen.

Meeri Koutaniemi ikuisti Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöitä viime vuonna Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa. Valokuvat ja tarinat Muutoksentekijöistä olivat esillä Unelmafoorumi-nuorisofestivaalilla.

Unelmafoorumin päivä jatkui aurinkoisessa säässä ja festaritunnelmalla artistivieraiden villitessä nuoria. Iltapäivä tarjosi erilaisia työpajoja, joilla yläkoululaiset pääsivät testaamaan eri aloja aina koodauksesta musiikki-improvisaatioon.

Unelmafoorumin järjesti Lasten ja nuorten säätiö.

Lue lisää Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystä ja näyttelykiertueen aikataulusta.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Tyttöjen ympärileikkaus tapahtuu usein tytön äidin suostumuksella sosiaalisen paineen siivittämänä. Miesten hiljaisuus puolestaan ylläpitää traditiota yhteisöissä.
Lue lisää »
Seksuaalioikeusverkosto on suomalaisten ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja globaalia oikeudenmukaisuutta ajavien järjestöjen muodostama vaikuttajaverkosto, jota koordinoi Väestöliitto. Verkostossa toimivat Amnestyn Suomen osasto, Hivpoint, Ihmisoikeusliitto, Kehys, Monika-Naiset liitto, Naisjärjestöjen keskusliitto, Nytkis, Plan International Suomi, Seta, Sexpo, Solidaarisuus, Suomen UN Women, Suomen World Vision, Vammaiskumppanuus ja Väestöliitto.
Lue lisää »
 
Yritykset, ammattiliitot ja järjestöt kirittävät Suomea säätämään yritysvastuulain - #ykkösketjuun-kampanja käynnistyy tänään.
Lue lisää »
Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseen tarvitaan naisia ja miehiä. Miehet pitää nähdä naisten liittolaisina, jotka ymmärtävät myös luopua vallastaan ja antaa tilaa naisille.
Lue lisää »
"Erityisen tärkeää minulle on kaikenlaisen väkivallan vastustaminen. On siis itsestäänselvyys, että olen mukana tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa työssä Muutoksentekijänä."
Lue lisää »
"Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä", Meeri Koutaniemi kertoo Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystään.
Lue lisää »