Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

 
Solidaarisuus osallistui tänä vuonna 800 nuorelle järjestetylle Unelmafoorumi-nuorisofestivaalille.

Espoossa järjestetty Unelmafoorumi keräsi tänään satoja yläkoululaisia ja opettajia eri puolilta Suomea yhteen. Nuorisofestivaali tarjosi kohtaamispaikan nuorille, yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille.

Festivaalilla oli aamupäivällä sekä ulkona että sisällä kymmeniä Unelmapisteitä, joilla nuoret pääsivät unelmoimaan, kokeilemaan uutta ja haastamaan itseään. Unelmapisteillä saattoi esimerkiksi hypätä virtuaalitodellisuuteen pohtimaan tulevaisuuden työpaikkoja yhdessä tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa, hylätä omat ennakkoluulonsa Pakolaisavun vaihtopisteellä ja päästää oman luovuutensa valloilleen muraali- ja sarjakuvataiteilijana.

Unelmafoorumi tarjosi nuorille, yrityksille ja järjestöille luontevan kohtaamisympäristön.

Myös Solidaarisuus oli tänä vuonna mukana omalla Unelmapisteellä, jossa oli esillä palkitun valokuvajournalisti Meeri Koutaniemen ikuistamat koskettavat tarinat ja valokuvat Muutoksentekijöistä eli Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöistä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa.

Muutoksentekijöihin kuuluu niin vapaaehtoisia, vertaiskouluttajia, paikallisten järjestöjen työntekijöitä, yhteisöjen avainhenkilöitä kuin silpomisen vastaisen työn tukijoita, jotka haluavat olla mukana lopettamassa tyttöjen sukuelinten silpomisen.

Meeri Koutaniemi ikuisti Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöitä viime vuonna Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa. Valokuvat ja tarinat Muutoksentekijöistä olivat esillä Unelmafoorumi-nuorisofestivaalilla.

Unelmafoorumin päivä jatkui aurinkoisessa säässä ja festaritunnelmalla artistivieraiden villitessä nuoria. Iltapäivä tarjosi erilaisia työpajoja, joilla yläkoululaiset pääsivät testaamaan eri aloja aina koodauksesta musiikki-improvisaatioon.

Unelmafoorumin järjesti Lasten ja nuorten säätiö.

Lue lisää Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystä ja näyttelykiertueen aikataulusta.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
 
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »
Kolmen tyttären isän unelmana on, ettei yhdenkään tytön tarvitsisi joutua silvotuksi. Ei nyt joulunpyhien alla, eikä muinakaan ajankohtina. ”Visiomme on kasvattaa silpomaton sukupolvi ja saada silpomisperinne lopulliseen päätökseensä”, kertoo Bernard…
Lue lisää »
Pienten siskosten, Vivianin ja Michellen, sukuelinten silpominen oli jo lyöty lukkoon, mutta lopulta isän pää kääntyi. Nyt isä Jared taistelee silpomisperinteen lopettamiseksi.
Lue lisää »
Kuusivuotias Everlyne haettiin silvottavaksi keskellä yötä. Silpomisen jälkeen Everlyne joutui muuttamaan pois isänsä talosta. Hänestä oli tullut kuusivuotiaana yhteisön silmissä nainen.
Lue lisää »