Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

 
Solidaarisuus osallistui tänä vuonna 800 nuorelle järjestetylle Unelmafoorumi-nuorisofestivaalille.

Espoossa järjestetty Unelmafoorumi keräsi tänään satoja yläkoululaisia ja opettajia eri puolilta Suomea yhteen. Nuorisofestivaali tarjosi kohtaamispaikan nuorille, yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille.

Festivaalilla oli aamupäivällä sekä ulkona että sisällä kymmeniä Unelmapisteitä, joilla nuoret pääsivät unelmoimaan, kokeilemaan uutta ja haastamaan itseään. Unelmapisteillä saattoi esimerkiksi hypätä virtuaalitodellisuuteen pohtimaan tulevaisuuden työpaikkoja yhdessä tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa, hylätä omat ennakkoluulonsa Pakolaisavun vaihtopisteellä ja päästää oman luovuutensa valloilleen muraali- ja sarjakuvataiteilijana.

Unelmafoorumi tarjosi nuorille, yrityksille ja järjestöille luontevan kohtaamisympäristön.

Myös Solidaarisuus oli tänä vuonna mukana omalla Unelmapisteellä, jossa oli esillä palkitun valokuvajournalisti Meeri Koutaniemen ikuistamat koskettavat tarinat ja valokuvat Muutoksentekijöistä eli Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöistä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa.

Muutoksentekijöihin kuuluu niin vapaaehtoisia, vertaiskouluttajia, paikallisten järjestöjen työntekijöitä, yhteisöjen avainhenkilöitä kuin silpomisen vastaisen työn tukijoita, jotka haluavat olla mukana lopettamassa tyttöjen sukuelinten silpomisen.

Meeri Koutaniemi ikuisti Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöitä viime vuonna Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa. Valokuvat ja tarinat Muutoksentekijöistä olivat esillä Unelmafoorumi-nuorisofestivaalilla.

Unelmafoorumin päivä jatkui aurinkoisessa säässä ja festaritunnelmalla artistivieraiden villitessä nuoria. Iltapäivä tarjosi erilaisia työpajoja, joilla yläkoululaiset pääsivät testaamaan eri aloja aina koodauksesta musiikki-improvisaatioon.

Unelmafoorumin järjesti Lasten ja nuorten säätiö.

Lue lisää Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystä ja näyttelykiertueen aikataulusta.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Solidaarisuuden uusi vuosikertomus paljastaa, miten sitoutuneella ja tehokkaalla toimintatavalla on mahdollista tukea ihmisiä valtavissakin kriiseissä ja auttaa yhteisöjä puhumaan vaietuista ongelmista.
Lue lisää »
”Tämänkaltaiset näyttelyt saavat meidät arvostamaan ja kunnioittamaan rohkeita ihmisoikeuksien puolustajia”, toteaa galleristi Kirsi Järvinen. Muutoksentekijät-näyttely Galleriapuoti Aistinjyvässä 5.7. asti.
Lue lisää »
 
Solidaarisuus vetoaa yhdessä suomalaisten järjestöjen kanssa ulkoministeri Timo Soiniin, jotta Suomi ottaisi aktiivisesti kantaa Nicaraguan väkivaltaisuuksien lopettamiseksi ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.
Lue lisää »
Solidaarisuuden asiantuntijat keskustelivat Maailma kylässä -festivaalilla ihmisten kanssa muun muassa tyttöjen sukuelinten silpomisesta ja ilmastonmuutoksesta.
Lue lisää »
Nicaraguan kuohunta haittaa Solidaarisuuden ja kumppanien tekemää käsityöelinkeinojen kehitystyötä. Työ kuivan alueen pientilallisten ilmastokestävyyden parantamiseksi etenee sunnitelmien mukaan.
Lue lisää »
Solidaarisuus osallistui tänä vuonna 800 nuorelle järjestetylle Unelmafoorumi-nuorisofestivaalille.
Lue lisää »