Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

Unelmafoorumissa kohtasivat nuoret, järjestöt ja yritykset

 
Solidaarisuus osallistui tänä vuonna 800 nuorelle järjestetylle Unelmafoorumi-nuorisofestivaalille.

Espoossa järjestetty Unelmafoorumi keräsi tänään satoja yläkoululaisia ja opettajia eri puolilta Suomea yhteen. Nuorisofestivaali tarjosi kohtaamispaikan nuorille, yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille.

Festivaalilla oli aamupäivällä sekä ulkona että sisällä kymmeniä Unelmapisteitä, joilla nuoret pääsivät unelmoimaan, kokeilemaan uutta ja haastamaan itseään. Unelmapisteillä saattoi esimerkiksi hypätä virtuaalitodellisuuteen pohtimaan tulevaisuuden työpaikkoja yhdessä tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa, hylätä omat ennakkoluulonsa Pakolaisavun vaihtopisteellä ja päästää oman luovuutensa valloilleen muraali- ja sarjakuvataiteilijana.

Unelmafoorumi tarjosi nuorille, yrityksille ja järjestöille luontevan kohtaamisympäristön.

Myös Solidaarisuus oli tänä vuonna mukana omalla Unelmapisteellä, jossa oli esillä palkitun valokuvajournalisti Meeri Koutaniemen ikuistamat koskettavat tarinat ja valokuvat Muutoksentekijöistä eli Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöistä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa.

Muutoksentekijöihin kuuluu niin vapaaehtoisia, vertaiskouluttajia, paikallisten järjestöjen työntekijöitä, yhteisöjen avainhenkilöitä kuin silpomisen vastaisen työn tukijoita, jotka haluavat olla mukana lopettamassa tyttöjen sukuelinten silpomisen.

Meeri Koutaniemi ikuisti Solidaarisuuden silpomisen vastaisen työn tekijöitä viime vuonna Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa. Valokuvat ja tarinat Muutoksentekijöistä olivat esillä Unelmafoorumi-nuorisofestivaalilla.

Unelmafoorumin päivä jatkui aurinkoisessa säässä ja festaritunnelmalla artistivieraiden villitessä nuoria. Iltapäivä tarjosi erilaisia työpajoja, joilla yläkoululaiset pääsivät testaamaan eri aloja aina koodauksesta musiikki-improvisaatioon.

Unelmafoorumin järjesti Lasten ja nuorten säätiö.

Lue lisää Muutoksentekijät-valokuvanäyttelystä ja näyttelykiertueen aikataulusta.

Asiasanat: , ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Haemme Helsingin tiimiimme energistä ja tuloshakuista varainhankinta- ja viestintäjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.
Lue lisää »
"Maapallolla on lukuisia vääryyksiä ja epäkohtia. Usein niistä kärsivät erityisesti naiset ja tytöt. Solidaarisuuden silpomattomuustyöhön lahjoittaminen on satsaus väkivallattomaan, vakaampaan, vauraampaan tulevaisuuteen laajoille ihmisyhteisöille esimerkiksi Somalimaassa ja Keniassa."
Lue lisää »
 
Sukuelinten silpominen on monelle tytölle ja naiselle edelleen arkipäivää. Kammottava perinne on jatkunut maassa jo tuhansia vuosia, mutta vihdoin tunnelin päässä alkaa häämöttää valoa – kiitos Nimo Ibrahim Abdin kaltaisten vapaaehtoistyöntekijöiden, jotka kiertävät ympäri kotimaataan kertomassa ihmisille silpomisen haittavaikutuksista.
Lue lisää »
Ratkaise kuivuushaasteita yläasteikäisten nuorten kanssa – Hae Game Masteriksi Viimeinen Pisara -pulmapeliin!
Lue lisää »
Lomakaudet ovat Kenian Kisiissä tytöille riskiaikaa joutua sukuelinten silpomisen uhriksi. Solidaarisuus järjestää leirejä, joilla tytöt ovat turvassa silpomiselta.
Lue lisää »
Pikkutyttö, jonka kuuluisi saada rakastavaa huolenpitoa ja suojelua, joutuu kohtaamaan mitä julminta väkivaltaa niiltä ihmisiltä, joita hän eniten rakastaa ja joihin hän luottaa.
Lue lisää »