Etusivu » Ajankohtaiset » Blogi » Vapaaehtoistoimintaa esittelemässä Menu-messuilla

Vapaaehtoistoimintaa esittelemässä Menu-messuilla

 

Solidaarisuus oli lauantaina 23.11. mukana Suomen suurimmassa vapaaehtoisten rekrytointitapahtumassa, Menu-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Messuilta saattoi löytää mahdollisuuksia toimia niin kaikenikäisten ihmisten kuin vaikkapa eläinten ja luonnon parissa. Solidaarisuus oli messujen ainoita kehitysyhteistyöjärjestöjä.

Itselleni Menu-messut olivat vasta toinen tapahtuma, johon osallistuin Solidaarisuuden vapaaehtoisena, mutta jo nyt tunsin itseni huomattavasti kokeneemmaksi kuin toukokuisilla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Kuten tapahtumissa yleensä, myös Menu-messuilla jaettiin kiinnostuneille tietoa järjestöstä ja sen toiminnasta. Vapaaehtoisten rekrytointitapahtumassa tärkeintä oli kertoa toimintaan osallistumisen mahdollisuuksista. Tapahtuman luonteen vuoksi kävijät olivat todella kiinnostuneita asioista, joten heitä oli erityisen helppo lähestyä.

Menu-messuilla jaoimme tietoa kahden vapaaehtoisen sekä kahden työntekijän voimin. Solidaarisuuden ständillä kävijät saattoivat osallistua visailuun, tilata Solidaarisuus-lehden ja uutiskirjeen sekä ilmoittautua mukaan vapaaehtoistoimintaan. Nimiä kertyi listaan mukava määrä.

Jaoimme kiinnostuneille kasan – jo hitiksi muodostuneita – Solidaarisuuden kangaskasseja, viimeisintä lehteä sekä esitteitä. Ständillämme pääsi myös äänestämään itseään eniten kiinnostavaa vapaaehtoistyön muotoa. Oman erikoisosaamisen hyödyntäminen sekä verkossa toimiminen vaikuttivat kiinnostavan messukävijöitä eniten.

Kertoessani muille ihmisille eri osallistumismahdollisuuksista havahduin itsekin siihen, kuinka pienellä panostuksella sitä voikaan olla mukana toimimassa hyvän asian puolesta. Esimerkiksi aktiivisuus verkossa, kuten Solidaarisuuden Facebook ja Twitter -päivitysten jakaminen tai blogiin kirjoittaminen, onnistuu lähes missä ja milloin vain.

Myöskään tapahtumiin osallistuminen ei vaadi suuria ponnistuksia, sillä mukaan voi mennä joustavasti oman aikataulun ja jaksamisen mukaan. Se, että Solidaarisuuden toimisto sijaitsee Helsingissä, ei merkitse, että kaikki tapahtumat olisivat siellä. Solidaarisuus jalkautuu myös muualle Suomeen.

Tapahtumiin osallistuminen on mielestäni loistava mahdollisuus oppia uutta Solidaarisuuden toiminnasta ja kehitysyhteistyöstä, sillä paikalla on aina myös järjestön varsinaisia työntekijöitä.

Lisäksi tapahtumissa tapaa aina uusia kiinnostavia ihmisiä ja yleensä törmää myös vanhoihin tuttuihin. Bonuksena on yleensä paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa, mihin pääsee osalliseksi. Menu-messuilla pääsin kuulemaan stand up -komiikkaa sekä karaokemestarien laulantaa.

Suosittelen lämmöllä Solidaarisuuden toimintaan mukaantuloa kaikille globaaliin vastuuseen liittyvästä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille!

Satu Rumbin

Kirjoittaja on Solidaarisuuden vapaaehtoinen.

Kuva: Ada Bergroth

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »