Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » Varainhankkijamme tekevät tärkeää työtä

Varainhankkijamme tekevät tärkeää työtä

 
Kevään ja kesän mittaan Solidaarisuuden tuoreet varainhankkijat näkyvät suomalaisten kaupunkien katukuvassa. Heillä on yksi päämäärä: käynnistää muutos tyttöjen sukuelinten silpomisen lopettamiseksi.

Kenian Nyanzassa lähes jokainen tyttö on veitsen terällä. Jopa 96 prosenttia tytöistä joutuu sukuelinten silpomisen uhriksi.

Silpomaton-kampanjan tavoitteena on käynnistää pysyvä muutos silpomisen lopettamiseksi. Tähän kutsumme 3 000 suomalaista Muutoksentekijää lahjoittamaan kuukausittain haluamansa summan.

Grace 600x600

Grace on mukana Muutoksentekijänä Keniassa, missä hän järjestää koulutuksia tyttöjen silpomisen lopettamiseksi kisii-yhteisössään.

Varainhankkijat ovat Solidaarisuuden työntekijöitä, jotka pyytävät säännöllisiä lahjoituksia suoraveloitustoimeksiannon kautta. He eivät ota vastaan käteislahjoituksia. Tunnistat varainhankkijan nimikyltistä ja Silpomaton-kampanjamateriaalista.

Varainhankkijat ovat sitoutuneet Solidaarisuuden varainhankinnan eettisiin ohjeisiin. Keräämme myös jatkuvasti palautetta varainhankkijoiden ammattitaidosta ja järjestämme koulutuksia säännöllisesti.

Kevään ja kesän 2016 aikana varainhankkijat löydät mm. Helsingistä, Joensuusta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Lahdesta, Oulusta, Tampereelta, Turusta ja Vaasasta.

Lisätietoja antaa varainhankintapäällikkömme Samuli Tarvainen, 040 77 77 239 samuli.tarvainen [at] solidaarisuus.fi

Tutustu Silpomaton-kampanjaan

 

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Silpomisperinteen taustalla vaikuttavat monenlaiset syyt, jotka vaihtelevat maasta, alueesta ja kulttuurista toiseen, usein toisiinsa kietoutuneina. Perinteen poistamiseksi ei siksi ole olemassa yhtä patenttiratkaisua.
Lue lisää »
Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Pelin kouluvierailu on tilattavissa maksutta pääkaupunkiseudun kouluihin.
Lue lisää »
 
Suomalaiset lahjoittivat yli 83 000 euroa joulun alla tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön. Kerätyillä varoilla järjestetään silpomisvaarassa oleville tytöille turvaleirejä ja koulutetaan vanhempia silpomisen haitoista.
Lue lisää »
”On parempiakin tapoja kouluttaa tyttöjä kuin silpominen.” Kun silpomista puolustetaan sillä, että se tuo silvotulle kunniaa ja hyväksyntää yhteisössä, kenialaisrehtori suuttuu.
Lue lisää »
Tämä aika vuodesta ei ole pyhitetty ainoastaan joululle, vaan myös tyttöjen sukuelinten silpomiselle. Tämä on se hetki vuodesta, kun silpomisperinne kukoistaa. Äidit ja isoäidit ovat odottaneet koko vuoden tätä hetkeä, jolloin heidän tyttönsä ympärileikataan. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin jo marraskuussa.
Lue lisää »
"Rakastan näiden lasten ajatusmaailmaa. He säveltävät ja laulavat omia laulujaan silpomisperinteestä. He ovat innokkaita valjastamaan luovuutensa, jotta viesti silpomisen haitoista leviäisi."
Lue lisää »