Etusivu » Ajankohtaiset » Uutiset » ”Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

”Me voimme vaikuttaa naisten oikeuksiin” – Charity Pot -voiteen tuotot silpomisen vastaiseen työhön

 
Lush Finland lahjoittaa kevään aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden tuoton silpomisen vastaiseen työhön.

Käsintehtyä kosmetiikkaa valmistavalla Lushilla on oma hyväntekeväisyystuotteensa, Charity Pot -voide, joka parantaa niin ihoa kuin maailmaa. Suomessa huhtikuun ja toukokuun 2017 aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden koko tuotto verojen jälkeen lahjoitetaan silpomisen vastaiseen työhön Keniaan.

Lush valitsee itse mille hankkeille haluaa ohjata voiteesta tulevat tuotot. Apulaismyymäläpäällikkö Minka kertoo, että Silpomaton-kampanja ja silpomisen vastainen työ valikoituivat kohteeksi myymälähenkilökunnan toimesta.

”Alkuperäinen aloite tuli heiltä. He olivat sitä mieltä, että tämä olisi tärkeä kohde,” Minka kertoo.

Aiheeseen perehdyttyään, silpomisen vastainen työ puhutteli kosmetiikkayritystä myös arvojen puolesta.

”Lush Finland halusi valita Silpomaton-kampanjan, koska asia on tärkeä. Naisten oikeudet ja niihin vaikuttaminen on asia, johon täytyy osallistua. Me pystymme siihen, joten siksi valitsimme tuen kohteeksi Silpomattoman,” Minka jatkaa.

Silpomisperinteen katkaisemiseksi on tärkeää lisätä tietoa silpomisen vaikutuksista ja haitoista ja kertoa naisten oikeuksista sekä vahvistaa tyttöjen omanarvontuntoa. Lush Finland, Charity Pot ja jokainen voiteen ostanut on mukana ottamassa askelia kohti maailmaa, jossa silpominen on jätetty historiaan.

Solidaarisuuden kampanjakoordinaattori Marleena Hiltunen kävi kertomassa Silpomaton-kampanjasta Lushin liikkeessä Charity Pot -voiteen syntymäpäivänä.

Tutustu tarkemmin Silpomaton-kampanjaan ja Lush Finlandin Charity Pot -voiteeseen.

Asiasanat: ,

Viimeisimmät ajankohtaiset artikkelit

TILAA SOLIDAARISUUS-LEHTI

X

Solidaarisuus-lehti kertoo ihmisistä, joiden elämään Solidaarisuuden työ tasa-arvon ja toimeentulomahdollisuuksien vahvistamiseksi vaikuttaa Keniassa, Ugandassa, Somalimaassa, Nicaraguassa ja Suomessa. Ilmainen lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

* merkityt kentät ovat pakollisia

TEE OSOITTEENMUUTOS

X

* merkityt kentät ovat pakollisia

Tabitha Onsare on erityisopettaja, joka liittyi silpomisen vastaiseen rintamaan puolustaakseen oppilaidensa oikeuksia.
Lue lisää »
Äärimmäisen kuivuudenkin keskellä on mahdollista selvitä, kun uusia ratkaisuja otetaan rohkeasti käyttöön. Kuivuutta hyvin sietävän sisalin viljelyn aloittaminen Somalimaassa on oiva esimerkki toimivasta taistelusta kuivuutta vastaan.
Lue lisää »
 
Kouluille suunnattu Viimeinen pisara -pakohuonepeli pistää oppilaat miettimään veden merkitystä. Parhaimmillaan se motivoi keksimään ratkaisuja kuivuuskysymykseen.
Lue lisää »
”Olin ylpeä itsestäni, sillä isoisäni kehotti minua olemaan kuuntelematta muiden mielipiteitä.”
Lue lisää »
Olen muuttunut ikävuosien karttuessa. Tiedän, etten voi ottaa enää passiivista sivustaseuraajan roolia, kuten ennen. En voi osallistua juhliin tai nauttia perinteestä, joka vahingoittaa pieniä tyttöjä. Toivon kyläni jokaiselle tytölle silpomisesta vapaata joulua.
Lue lisää »
Rachel Kemunto Utuira on kuuden lapsen äiti, joka ei halua enää synnyttää kovien kipujensa takia. Hän taistelee tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan vapaaehtoisena terveydenhoitajan työtä tehden kisii-yhteisössä.
Lue lisää »